Eurofer, AB'nin Çelik Talebinin Bu Yıl ve 2023'te Düşmesini Bekliyor

MADEN 26.10.2022 - 15:59, Güncelleme: 26.10.2022 - 15:59 14546+ kez okundu.
 

Eurofer, AB'nin Çelik Talebinin Bu Yıl ve 2023'te Düşmesini Bekliyor

Avrupalı çelik üreticilerinin lobi kuruluşu Eurofer, yaşanan enerji krizinin Avrupa'da çelik talebini de düşürmesinin beklendiğini bildirdi.

Eurofer bu yıl ikinci kez çelik talebine yönelik tahminlerini aşağı yönlü revize etti.  Şubat ayında yayınladığı raporda 2022 yılında çelik talebinin yüzde 3,2 artacağını öngören ancak Ağustos ayında bu tahminini talepte yüzde 1,7 daralma olacağı yönünde revize eden Eurofer, bugün yayınladığı raporda 2022 için talepte düşüş beklentisini yüzde 3,5'e çıkardı. Eurofer ayrıca, çelik talebinin 2023 yılında da yüzde 1,9 düşeceğini tahmin etti.  Avrupa'nın çelik talebi yıla pozitif bir başlangıç yapmıştı ve ilk çeyrekte talep yüzde 6,1 artarak 38,6 milyon ton olmuştu. Eurofer Genel Müdürü Axel Eggert yaptığı değerlendirmede, "Tüm aşağı yönlü faktörler devrede, özellikle roket gibi fırlayan enerji fiyatları katlanılamaz üretim maliyetlerine yol açtı" dedi.  Yapılan yazılı açıklamada ayrıca, AB'nin çelik ithalatının ilk çeyrekte yüzde 28,5 ve ikinci çeyrekte yüzde 1,6 artığı belirtildi. 
Avrupalı çelik üreticilerinin lobi kuruluşu Eurofer, yaşanan enerji krizinin Avrupa'da çelik talebini de düşürmesinin beklendiğini bildirdi.

Eurofer bu yıl ikinci kez çelik talebine yönelik tahminlerini aşağı yönlü revize etti. 

Şubat ayında yayınladığı raporda 2022 yılında çelik talebinin yüzde 3,2 artacağını öngören ancak Ağustos ayında bu tahminini talepte yüzde 1,7 daralma olacağı yönünde revize eden Eurofer, bugün yayınladığı raporda 2022 için talepte düşüş beklentisini yüzde 3,5'e çıkardı.

Eurofer ayrıca, çelik talebinin 2023 yılında da yüzde 1,9 düşeceğini tahmin etti. 

Avrupa'nın çelik talebi yıla pozitif bir başlangıç yapmıştı ve ilk çeyrekte talep yüzde 6,1 artarak 38,6 milyon ton olmuştu.

Eurofer Genel Müdürü Axel Eggert yaptığı değerlendirmede, "Tüm aşağı yönlü faktörler devrede, özellikle roket gibi fırlayan enerji fiyatları katlanılamaz üretim maliyetlerine yol açtı" dedi. 

Yapılan yazılı açıklamada ayrıca, AB'nin çelik ithalatının ilk çeyrekte yüzde 28,5 ve ikinci çeyrekte yüzde 1,6 artığı belirtildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.