Fransa’da Büyük Otoparklara Güneş Panelleri Zorunluluğu Geliyor

DÜNYADAN 16.11.2022 - 13:53, Güncelleme: 16.11.2022 - 13:56 2317+ kez okundu.
 

Fransa’da Büyük Otoparklara Güneş Panelleri Zorunluluğu Geliyor

Yeni yasa kapsamında Fransa’daki tüm büyük otoparklar güneş panelleri ile kaplanacak.

Fransa’daki tüm büyük otoparklar, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un yenilenebilir enerji hamlesinin bir parçası olarak onaylanan yeni yasa kapsamında güneş panelleri ile kaplanacak. The Guardian’ın haberine göre, Fransız Senatosu tarafından onaylanan mevzuat kapsamında en az 80 araçlık alana sahip otoparkların güneş panelleri ile kaplanması zorunlu olacak. 80 ila 400 arası otopark yeri olanlar beş yıl içinde, 400’den fazla yeri olanlar ise üç yıl içinde tedbirlere uymak zorunda. Fransız hükümeti, önlemin 11 GW’a kadar güç üretebileceğini öngörürken, politikacılar ayrıca, otoyollar ve demiryolları ile tarım arazileri üzerindeki boş arazilerde büyük güneş enerjisi çiftlikleri inşa etme önerilerini de inceliyorlar. Kaynak: temizenerji.org
Yeni yasa kapsamında Fransa’daki tüm büyük otoparklar güneş panelleri ile kaplanacak.

Fransa’daki tüm büyük otoparklar, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un yenilenebilir enerji hamlesinin bir parçası olarak onaylanan yeni yasa kapsamında güneş panelleri ile kaplanacak.

The Guardian’ın haberine göre, Fransız Senatosu tarafından onaylanan mevzuat kapsamında en az 80 araçlık alana sahip otoparkların güneş panelleri ile kaplanması zorunlu olacak.

80 ila 400 arası otopark yeri olanlar beş yıl içinde, 400’den fazla yeri olanlar ise üç yıl içinde tedbirlere uymak zorunda.

Fransız hükümeti, önlemin 11 GW’a kadar güç üretebileceğini öngörürken, politikacılar ayrıca, otoyollar ve demiryolları ile tarım arazileri üzerindeki boş arazilerde büyük güneş enerjisi çiftlikleri inşa etme önerilerini de inceliyorlar.

Kaynak: temizenerji.org

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.