G7 Enerji Bakanları: "Rus Rublesine Geçiş Teklifi Kabul Edilemez"

DÜNYADAN 29.03.2022 - 09:41, Güncelleme: 07.04.2022 - 12:46 3350+ kez okundu.
 

G7 Enerji Bakanları: "Rus Rublesine Geçiş Teklifi Kabul Edilemez"

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, Putin'in doğal gaz satışı ödemelerinde Rus rublesine geçme talebinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in doğal gaz satışı ödemelerinde Rus rublesine geçme talebinin kabul edilemez olduğunu belirterek, "G-7 enerji bakanlarının hepsi, bunun mevcut sözleşmelerin tek taraflı ve açık bir ihlali (olacağı) konusunda tamamen hemfikir." dedi.  Habeck, G7 enerji bakanlarıyla çevrim içi yapılan toplantıdan sonra Berlin'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Almanya, ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, İtalya ve Japonya'dan oluşan G7 ülkelerinin, Rusya ile yapılan enerji sözleşmelerine saygı gösterilmesini istediklerini ifade etti.  "Rusya'nın doğal gaz ödemelerini ruble ile yapması talebi kabul edilemez" ifadesini kullanan Habeck, bu plandan etkilenen şirketlere "Putin'in talebini yerine getirmemesi" çağrısı yapacaklarını bildirdi. Habeck, "G-7 enerji bakanlarının hepsi, bunun mevcut sözleşmelerin tek taraflı ve açık bir ihlali (olacağı) konusunda tamamen hemfikir." ifadesini kullandı.  "DOLAR VEYA EURO ARTIK ANLAMSIZ" 23 Mart'ta ABD ve AB'ye mal tedarikinde ödemeyi dolar veya avro ile almanın artık anlamsız olduğunu belirten Putin, doğal gaz satışı ödemelerinde Rus rublesine geçme planını duyurmuştu. Batılı ülkelerin, Rus varlıklarını dondurarak gayrimeşru adımlar atıtığını vurgulayan Putin, "Batı, aslında kendi para birimlerine yönelik güveni zedeledi. Şimdi herkes dolar ve avro cinsinden yükümlülüklerin yerine getirilemeyebileceğini biliyor." ifadelerini kullanmıştı.  Putin, Rusya'nın ihracatta ödemeleri dolar ve avro ile almasının anlamsız olduğuna işaret ederek, "ABD ve AB'ye mallarımızı tedarik ederken ödemeleri dolar, avro ve bazı para birimleri üzerinden almanın artık bizim için hiçbir anlam ifade etmediği açıktır. Dost olmayan ülkelere doğal gaz satışının ödemelerinde Rus rublesine geçmeyi planlıyoruz." demişti. 
Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, Putin'in doğal gaz satışı ödemelerinde Rus rublesine geçme talebinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in doğal gaz satışı ödemelerinde Rus rublesine geçme talebinin kabul edilemez olduğunu belirterek, "G-7 enerji bakanlarının hepsi, bunun mevcut sözleşmelerin tek taraflı ve açık bir ihlali (olacağı) konusunda tamamen hemfikir." dedi. 

Habeck, G7 enerji bakanlarıyla çevrim içi yapılan toplantıdan sonra Berlin'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Almanya, ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, İtalya ve Japonya'dan oluşan G7 ülkelerinin, Rusya ile yapılan enerji sözleşmelerine saygı gösterilmesini istediklerini ifade etti. 

"Rusya'nın doğal gaz ödemelerini ruble ile yapması talebi kabul edilemez" ifadesini kullanan Habeck, bu plandan etkilenen şirketlere "Putin'in talebini yerine getirmemesi" çağrısı yapacaklarını bildirdi.

Habeck, "G-7 enerji bakanlarının hepsi, bunun mevcut sözleşmelerin tek taraflı ve açık bir ihlali (olacağı) konusunda tamamen hemfikir." ifadesini kullandı. 

"DOLAR VEYA EURO ARTIK ANLAMSIZ"

23 Mart'ta ABD ve AB'ye mal tedarikinde ödemeyi dolar veya avro ile almanın artık anlamsız olduğunu belirten Putin, doğal gaz satışı ödemelerinde Rus rublesine geçme planını duyurmuştu.

Batılı ülkelerin, Rus varlıklarını dondurarak gayrimeşru adımlar atıtığını vurgulayan Putin, "Batı, aslında kendi para birimlerine yönelik güveni zedeledi. Şimdi herkes dolar ve avro cinsinden yükümlülüklerin yerine getirilemeyebileceğini biliyor." ifadelerini kullanmıştı. 

Putin, Rusya'nın ihracatta ödemeleri dolar ve avro ile almasının anlamsız olduğuna işaret ederek, "ABD ve AB'ye mallarımızı tedarik ederken ödemeleri dolar, avro ve bazı para birimleri üzerinden almanın artık bizim için hiçbir anlam ifade etmediği açıktır. Dost olmayan ülkelere doğal gaz satışının ödemelerinde Rus rublesine geçmeyi planlıyoruz." demişti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.