Gazprom İle Yunan Mytilineos Arasında Doğalgaz Anlaşması Yapıldı

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.06.2020 - 09:20, Güncelleme: 02.06.2020 - 09:20 3428+ kez okundu.
 

Gazprom İle Yunan Mytilineos Arasında Doğalgaz Anlaşması Yapıldı

Rus enerji şirketi Gazprom, Yunanistan'a doğalgaz sevkiyatı için Yunan enerji şirketi Mytilineos ile anlaşma imzalandığını bildirdi.

Rus enerji şirketi Gazprom'dan yapılan yazılı açıklamada, şirkete bağlı Gazprom Export ile Mytilineos arasında Yunanistan'a doğalgaz sevkiyatına ilişkin anlaşma imzalandığı belirtildi.   Anlaşmanın 2020'den 2030'a kadar geçerli olacağı bilgisine yer verilen açıklamada, Yunanistan'a sevk edilecek doğalgaz hacmine dair detay paylaşılmadı.   Açıklamada görüşlerine yer verilen Gazprom Export Genel Müdürü Elena Burmistrova, "Gazprom ve Mytilineos arasındaki iş birliği, Yunan pazarında Rus gazına yönelik talebi gösteriyor. Anlaşma, ülkelerimiz arasındaki iş birliğini daha da güçlendirecek." değerlendirmesinde bulundu.   Son açıklanan verilere göre, Yunanistan'ın 2018 yılına ilişkin doğalgaz tüketimi yaklaşık 5 milyar metreküp olarak kayıtlara geçmişti.
Rus enerji şirketi Gazprom, Yunanistan'a doğalgaz sevkiyatı için Yunan enerji şirketi Mytilineos ile anlaşma imzalandığını bildirdi.

Rus enerji şirketi Gazprom'dan yapılan yazılı açıklamada, şirkete bağlı Gazprom Export ile Mytilineos arasında Yunanistan'a doğalgaz sevkiyatına ilişkin anlaşma imzalandığı belirtildi.

 

Anlaşmanın 2020'den 2030'a kadar geçerli olacağı bilgisine yer verilen açıklamada, Yunanistan'a sevk edilecek doğalgaz hacmine dair detay paylaşılmadı.

 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gazprom Export Genel Müdürü Elena Burmistrova, "Gazprom ve Mytilineos arasındaki iş birliği, Yunan pazarında Rus gazına yönelik talebi gösteriyor. Anlaşma, ülkelerimiz arasındaki iş birliğini daha da güçlendirecek." değerlendirmesinde bulundu.

 

Son açıklanan verilere göre, Yunanistan'ın 2018 yılına ilişkin doğalgaz tüketimi yaklaşık 5 milyar metreküp olarak kayıtlara geçmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.