Gazprom'un Türkiye'ye Doğalgaz Sevkiyatı Mart'ta Azaldı

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.05.2020 - 15:08, Güncelleme: 20.05.2020 - 17:12 3435+ kez okundu.
 

Gazprom'un Türkiye'ye Doğalgaz Sevkiyatı Mart'ta Azaldı

Rusya enerji şirketi Gazprom'un Türkiye'ye doğalgaz ihracatı Mart ayında 206 milyon metreküp olurken, Almanya'ya sevkiyat yüzde 45 düşüşle 2,67 milyar metreküp seviyesine düştü.

Rusya enerji şirketi Gazprom'un Türkiye'ye doğalgaz ihracatı Mart ayında 206 milyon metreküp  olurken, Almanya'ya sevkiyat yüzde 45 düşüşle 2,67 milyar metreküp  seviyesine düştü.   Interfax'ın Rusya gümrük rakamlarından derlediği habere göre, Gazprom'un Almanya ve Türkiye'ye doğalgaz sevkiyatı Mart ayında azaldı. Mart ayında Avusturya ve Belarus'a ihracat yüzde 25 ve yüzde 8 düştü. İtalya ve Macaristan'a sevkiyat ise yüzde 19 arttı.   Ayrıca Gazprom'un ihracat gelirleri 2020 ilk çeyrekte  yüzde 52 azalarak 6,8 milyar dolar oldu. Mart ayında Gazprom'un doğalgaz ihracatında ortalama fiyat Şubat  ayına göre yüzde 9 azalarak 125 dolar olarak gerçekleşti.
Rusya enerji şirketi Gazprom'un Türkiye'ye doğalgaz ihracatı Mart ayında 206 milyon metreküp olurken, Almanya'ya sevkiyat yüzde 45 düşüşle 2,67 milyar metreküp seviyesine düştü.

Rusya enerji şirketi Gazprom'un Türkiye'ye doğalgaz ihracatı Mart ayında 206 milyon metreküp  olurken, Almanya'ya sevkiyat yüzde 45 düşüşle 2,67 milyar metreküp  seviyesine düştü.

 

Interfax'ın Rusya gümrük rakamlarından derlediği habere göre, Gazprom'un Almanya ve Türkiye'ye doğalgaz sevkiyatı Mart ayında azaldı. Mart ayında Avusturya ve Belarus'a ihracat yüzde 25 ve yüzde 8 düştü. İtalya ve Macaristan'a sevkiyat ise yüzde 19 arttı.

 

Ayrıca Gazprom'un ihracat gelirleri 2020 ilk çeyrekte  yüzde 52 azalarak 6,8 milyar dolar oldu. Mart ayında Gazprom'un doğalgaz ihracatında ortalama fiyat Şubat  ayına göre yüzde 9 azalarak 125 dolar olarak gerçekleşti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.