Geçen Yıl 30 Bin Kişi Madencilik İşlemlerini E-Maden İle Sonuçlandırdı

MADEN 19.04.2021 - 09:28, Güncelleme: 19.04.2021 - 09:28 7164+ kez okundu.
 

Geçen Yıl 30 Bin Kişi Madencilik İşlemlerini E-Maden İle Sonuçlandırdı

Geçen yıl tam kapasite çalışmaya başlayan e-maden üzerinden hizmet alarak işlemlerini sonuca ulaştıran kişi sayısı 30 bine ulaştı.

Madencilikte kağıt dönemi e-maden ile tamamen bitti. E-Devlet üzerinden girilen, hiçbir ücret ya da üyelik gerektirmeyen e-maden sistemiyle madencilik işleri internet üzerinden sonuçlandırılabiliyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından geliştirilen e-maden sistemi üzerinden geçen yıl hizmet alarak işlemlerini sonuca ulaştıran kişi sayısı 30 bine ulaştı. Bireysel işlemlerin yanında kurum ve şirketlerin de aktif olarak kullandığı e-madenden yararlanan ruhsat sahibi madenci sayısı 18 bin olurken, sistemi kullanan tüzel kişi sayısı da 3 bini aştı. Faaliyete geçtiği günden bu yana 4 milyon e-sevk fişi, 3 bin 500 maden ruhsatı, 1800 işletme izni işlemi e-maden üzerinden tamamlandı. Madencilerin uzun bir kırtasiye süreci sonucu gerçekleştirdikleri 2 bin 500 maden ruhsat başvurusu ve birçok farklı konudaki 6 bin 500 talep de e-maden ile kağıt olmadan yerine getirildi.
Geçen yıl tam kapasite çalışmaya başlayan e-maden üzerinden hizmet alarak işlemlerini sonuca ulaştıran kişi sayısı 30 bine ulaştı.

Madencilikte kağıt dönemi e- maden ile tamamen bitti. E-Devlet üzerinden girilen, hiçbir ücret ya da üyelik gerektirmeyen e- maden sistemiyle madencilik işleri internet üzerinden sonuçlandırılabiliyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından geliştirilen e- maden sistemi üzerinden geçen yıl hizmet alarak işlemlerini sonuca ulaştıran kişi sayısı 30 bine ulaştı.

Bireysel işlemlerin yanında kurum ve şirketlerin de aktif olarak kullandığı e-madenden yararlanan ruhsat sahibi madenci sayısı 18 bin olurken, sistemi kullanan tüzel kişi sayısı da 3 bini aştı.

Faaliyete geçtiği günden bu yana 4 milyon e-sevk fişi, 3 bin 500 maden ruhsatı, 1800 işletme izni işlemi e- maden üzerinden tamamlandı.

Madencilerin uzun bir kırtasiye süreci sonucu gerçekleştirdikleri 2 bin 500 maden ruhsat başvurusu ve birçok farklı konudaki 6 bin 500 talep de e- maden ile kağıt olmadan yerine getirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.