Güneş Enerjisi Nükleer Enerjiyi İkiye Katlayacak

YENİLENEBİLİR ENERJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 19:56, Güncelleme: 25.05.2019 - 19:56 2299+ kez okundu.
 

Güneş Enerjisi Nükleer Enerjiyi İkiye Katlayacak

Güneş enerjisi üzerine araştırmalar yürüten GTM Research, dünya çapında güneş ışığından elektrik üreten panellerinin üretim kapasitesinin önümüzdeki aylarda ilk defa nükleer santralların kapasitelerini geçeceğini açıkladı.

İngiltere'de yayınlanan i gazetesinin haberine göre 2017 sonunda dünyadaki güneş paneli sistemlerin kapasitesi 391,5 gigawatta ulaşarak 390 gigawatt elektrik üretme kapasitesi olan nükleer santralları geride bırakacak. Fakat güneş ışığından üretilen elektriğin nükleer santrallardan üretilen elektriği geçmesine daha çok var. 2050’de Yüzde 16 Olacak Dünyadaki nükleer santrallar saatte ortalama 2,5 milyon gigawatt elektrik üretirken bu miktar güneş enerjisinde 375 bin gigawatt. Aradaki farkın nedeni, güneş enerjisi üreten sistemlerin, üretim kapasiteleri daha fazla olsa bile hava kapalıyken ve geceleri elektrik üretememesi. GTM Research'ten Stephen Lacey, bu yıl elektrik üretimine eklenmesi beklenen 81 gigawattlık güneş panelinin kapasitesinin 81 gigawatt olduğunu, bunun 2014'te faaliyete geçen sistemlerin 2 katı, 10 yıl önce faaliyete geçenlerin ise 32 katı olduğunu söyledi ve ekledi:"2022'de küresel güneş enerjisi üretim kapasitesinin 871 gigawatta ulaşmasını bekliyoruz. Bu, 2017'deki nükleer santral kapasitesinin iki katına ulaşmak anlamına geliyor. "Uluslararası Enerji Ajansı, bugün dünyanın elektriğinin yüzde 1,6'sını üreten güneş panellerinin, yüksek büyüme senaryosuna göre 2050'de yüzde 16'ya ulaşabileceğini öngörüyor.
Güneş enerjisi üzerine araştırmalar yürüten GTM Research, dünya çapında güneş ışığından elektrik üreten panellerinin üretim kapasitesinin önümüzdeki aylarda ilk defa nükleer santralların kapasitelerini geçeceğini açıkladı.

İngiltere'de yayınlanan i gazetesinin haberine göre 2017 sonunda dünyadaki güneş paneli sistemlerin kapasitesi 391,5 gigawatta ulaşarak 390 gigawatt elektrik üretme kapasitesi olan nükleer santralları geride bırakacak. Fakat güneş ışığından üretilen elektriğin nükleer santrallardan üretilen elektriği geçmesine daha çok var.

2050’de Yüzde 16 Olacak

Dünyadaki nükleer santrallar saatte ortalama 2,5 milyon gigawatt elektrik üretirken bu miktar güneş enerjisinde 375 bin gigawatt. Aradaki farkın nedeni, güneş enerjisi üreten sistemlerin, üretim kapasiteleri daha fazla olsa bile hava kapalıyken ve geceleri elektrik üretememesi. GTM Research'ten Stephen Lacey, bu yıl elektrik üretimine eklenmesi beklenen 81 gigawattlık güneş panelinin kapasitesinin 81 gigawatt olduğunu, bunun 2014'te faaliyete geçen sistemlerin 2 katı, 10 yıl önce faaliyete geçenlerin ise 32 katı olduğunu söyledi ve ekledi:"2022'de küresel güneş enerjisi üretim kapasitesinin 871 gigawatta ulaşmasını bekliyoruz. Bu, 2017'deki nükleer santral kapasitesinin iki katına ulaşmak anlamına geliyor. "Uluslararası Enerji Ajansı, bugün dünyanın elektriğinin yüzde 1,6'sını üreten güneş panellerinin, yüksek büyüme senaryosuna göre 2050'de yüzde 16'ya ulaşabileceğini öngörüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.