Rus Doğalgazını Çin'e Taşıyacak “Sibirya Gücü” Boru Hattı Açıldı

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.12.2019 - 13:21, Güncelleme: 03.12.2019 - 13:21 2906+ kez okundu.
 

Rus Doğalgazını Çin'e Taşıyacak “Sibirya Gücü” Boru Hattı Açıldı

Rusya’dan Çin’e doğalgaz akışı için başlatılan doğalgaz hattı döşeme programı tamamlanarak borulara gaz verilmeye başlandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Rus doğalgazını Sibirya'dan Çin'e taşıyacak olan Sibirya'nın Gücü boru hattının açılışı yapıldı. Rusya ve Çin liderlerinin video konferans aracılığı ile katıldıkları açılışta Putin, bu boru hattının Rusya ile Çin arasındaki ticaret  hacminin 2024've kadar yıllık 200 milyar dolara ulaşmasını yardım edeceğini belirtti.   Rusya ile Çin arasında 2014 yılında  imzalanan anlaşma ile 30 yıl  boyunca Rusya’nın Sibirya Bölgesi’nden Çin’e maksimum kapasiteyle 38 milyar metreküp doğalgaz sağlanmasını sağlayan ve ‘Sibirya Gücü’ olarak isimlendiren boru hattına gaz  verilmeye başlanıldı.   Gerçekleşen gaz aktarımı açılışı ise telekonferans yöntemi ile  gerçekleşti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Başbakan’ı Xi Jinping, Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Kozak, Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller katıldı.   Gerçekleşen törende Gazprom Başkanı liderlere ve heyetlere  telekonferans aracılığıyla ‘Sibirya Gücü’ ile ilgili bilgiler aktardı. 2020 yılında 5 milyar metreküp doğal gaz akışı planlanırken 2025  yılına kadar tam kapasite ile gaz akışının sağlanması hedefleniyor.
Rusya’dan Çin’e doğalgaz akışı için başlatılan doğalgaz hattı döşeme programı tamamlanarak borulara gaz verilmeye başlandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Rus doğalgazını Sibirya'dan Çin'e taşıyacak olan Sibirya'nın Gücü boru hattının açılışı yapıldı. Rusya ve Çin liderlerinin video konferans aracılığı ile katıldıkları açılışta Putin, bu boru hattının Rusya ile Çin arasındaki ticaret  hacminin 2024've kadar yıllık 200 milyar dolara ulaşmasını yardım edeceğini belirtti.

 

Rusya ile Çin arasında 2014 yılında  imzalanan anlaşma ile 30 yıl  boyunca Rusya’nın Sibirya Bölgesi’nden Çin’e maksimum kapasiteyle 38 milyar metreküp doğalgaz sağlanmasını sağlayan ve ‘Sibirya Gücü’ olarak isimlendiren boru hattına gaz  verilmeye başlanıldı.

 

Gerçekleşen gaz aktarımı açılışı ise telekonferans yöntemi ile  gerçekleşti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Başbakan’ı Xi Jinping, Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Kozak, Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller katıldı.

 

Gerçekleşen törende Gazprom Başkanı liderlere ve heyetlere  telekonferans aracılığıyla ‘Sibirya Gücü’ ile ilgili bilgiler aktardı. 2020 yılında 5 milyar metreküp doğal gaz akışı planlanırken 2025  yılına kadar tam kapasite ile gaz akışının sağlanması hedefleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler