ExxonMobil Çin’e 10 Milyar Dolarlık Yatırım Yapacak

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.12.2019 - 16:24, Güncelleme: 05.12.2019 - 16:24 2182+ kez okundu.
 

ExxonMobil Çin’e 10 Milyar Dolarlık Yatırım Yapacak

ExxonMobi, Çin enerji piyasasının kaliteli bir endüstriyel kalkınmasına katkıda bulunmak üzere buradaki yatırımlarını artıracak.

ExxonMobi, Çin enerji piyasasının  kaliteli bir endüstriyel kalkınmasına katkıda bulunmak üzere buradaki yatırımlarını artıracak. Yatırım haberi 3 Aralık Salı günü Beijing’de, düzenlenen“2019 Enerji Ekonomisi ve Düşük Karbon Emisyonlu Kalkınma Forumu” sırasında ExxonMobil’in Çin Müşteri Hizmetleri Genel Müdürü Yang Dong tarafından açıklandı.   Çin Uluslararası Radyosunun paylaştığı habere göre, Yang, ExxonMobil tarafından 10 milyar dolarlık bir yatırımla finanse  edilen bir proje olan Guangdong eyaleti kenti Huizhou petrokimya  tesislerinin inşa çalışmalarının Haziran 2020’de başlatılacağını ve az  enerji harcayan malzeme kullanımının söz konusu projenin önceliği  olacağını belirtti.   İstatistiklere dayalı araştırmalar, 2040 dolaylarında 9 milyara  varacak olan dünya nüfusundaki yüksek artış yüzünden küresel enerji  talebi de 2017 yılına göre yüzde 20 oranında artacak. Üstelik bu artış Çin ve Hindistan’da daha da yüksek olacak. Enerjiye yönelen talebin  karşılanması, enerji tasarrufu ve doğa kirlenmesinin azaltılması gibi  önlemlere başvurarak iklim değişikliğinin dizginlenmesi arasındaki  dengenin oluşturulması, böylece tüm dünyanın tartıştığı ve üzerinde  uzlaşmaya vardığı bir konu.   Çin bu alanda, “Enerji Tasarrufu Yasası” yürürlüğe girdikten  sonra, dünyada enerjinin verimli kullanımının etkinleşmesine çok katkı  yaptı. Yang, ExxonMobil’in bu çerçevede Çin’in çabalarına katılma ve Çin endüstri dallarının sürekli gelişimine uzun dönemde katkı sağlama  yolundaki çalışmalara katkı yapacağını da açıkladı.  
ExxonMobi, Çin enerji piyasasının kaliteli bir endüstriyel kalkınmasına katkıda bulunmak üzere buradaki yatırımlarını artıracak.

ExxonMobi, Çin enerji piyasasının  kaliteli bir endüstriyel kalkınmasına katkıda bulunmak üzere buradaki yatırımlarını artıracak. Yatırım haberi 3 Aralık Salı günü Beijing’de, düzenlenen“2019 Enerji Ekonomisi ve Düşük Karbon Emisyonlu Kalkınma Forumu” sırasında ExxonMobil’in Çin Müşteri Hizmetleri Genel Müdürü Yang Dong tarafından açıklandı.

 

Çin Uluslararası Radyosunun paylaştığı habere göre, Yang, ExxonMobil tarafından 10 milyar dolarlık bir yatırımla finanse  edilen bir proje olan Guangdong eyaleti kenti Huizhou petrokimya  tesislerinin inşa çalışmalarının Haziran 2020’de başlatılacağını ve az  enerji harcayan malzeme kullanımının söz konusu projenin önceliği  olacağını belirtti.

 

İstatistiklere dayalı araştırmalar, 2040 dolaylarında 9 milyara  varacak olan dünya nüfusundaki yüksek artış yüzünden küresel enerji  talebi de 2017 yılına göre yüzde 20 oranında artacak. Üstelik bu artış Çin ve Hindistan’da daha da yüksek olacak. Enerjiye yönelen talebin  karşılanması, enerji tasarrufu ve doğa kirlenmesinin azaltılması gibi  önlemlere başvurarak iklim değişikliğinin dizginlenmesi arasındaki  dengenin oluşturulması, böylece tüm dünyanın tartıştığı ve üzerinde  uzlaşmaya vardığı bir konu.

 

Çin bu alanda, “Enerji Tasarrufu Yasası” yürürlüğe girdikten  sonra, dünyada enerjinin verimli kullanımının etkinleşmesine çok katkı  yaptı. Yang, ExxonMobil’in bu çerçevede Çin’in çabalarına katılma ve Çin endüstri dallarının sürekli gelişimine uzun dönemde katkı sağlama  yolundaki çalışmalara katkı yapacağını da açıkladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler