Rusya, Ukrayna ve AB Yeni Gaz Anlaşması Üzerinde Prensipte Uzlaşmaya Vardılar

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.12.2019 - 16:10, Güncelleme: 20.12.2019 - 16:10 2560+ kez okundu.
 

Rusya, Ukrayna ve AB Yeni Gaz Anlaşması Üzerinde Prensipte Uzlaşmaya Vardılar

Rusya, Ukrayna ve AB'nin 1 Ocak 2020'den itibaren yürürlüğe girecek yeni doğalgaz anlaşması üzerinde prensipte uzlaşmaya vardılar.

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic, gerçekleştirilen  görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada Rusya, Ukrayna ve AB'nin 1 Ocak 2020'den itibaren yürürlüğe girecek yeni doğalgaz anlaşması üzerinde  prensipte uzlaşmaya vardıklarını söyledi.   Rus doğalgazının Ukrayna üzerinden Avrupa'ya taşınmasını sağlayan mevcut anlaşma 31 Aralık tarihinde sona erecek.   Sefcovic yaptığı açıklamada, "Yapılan yoğun görüşmelerin ardından  şunu memnuniyetle söylüyorum ki tüm önemli konularda prensipte bir  anlaşmaya vardık. Bunların Avrupa, Rusya ve Ukrayna için çok pozitif haberler olduğuna inanıyorum" diye konuştu.   Berlin'de Ukrayna Enerji Bakanı Oleksiy Orzhel ve Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak ile bir araya gelen Sevcovic, varılan uzlaşma  çerçevesinde yeni anlaşmanın detaylarının önümüzdeki günlerde Moskova ve Kiev tarafından açıklanacağını belirtti ve uzlaşmanın detayları  konusunda bilgi vermedi.
Rusya, Ukrayna ve AB'nin 1 Ocak 2020'den itibaren yürürlüğe girecek yeni doğalgaz anlaşması üzerinde prensipte uzlaşmaya vardılar.

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic, gerçekleştirilen  görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada Rusya, Ukrayna ve AB'nin 1 Ocak 2020'den itibaren yürürlüğe girecek yeni doğalgaz anlaşması üzerinde  prensipte uzlaşmaya vardıklarını söyledi.

 

Rus doğalgazının Ukrayna üzerinden Avrupa'ya taşınmasını sağlayan mevcut anlaşma 31 Aralık tarihinde sona erecek.

 

Sefcovic yaptığı açıklamada, "Yapılan yoğun görüşmelerin ardından  şunu memnuniyetle söylüyorum ki tüm önemli konularda prensipte bir  anlaşmaya vardık. Bunların Avrupa, Rusya ve Ukrayna için çok pozitif haberler olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

 

Berlin'de Ukrayna Enerji Bakanı Oleksiy Orzhel ve Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak ile bir araya gelen Sevcovic, varılan uzlaşma  çerçevesinde yeni anlaşmanın detaylarının önümüzdeki günlerde Moskova ve Kiev tarafından açıklanacağını belirtti ve uzlaşmanın detayları  konusunda bilgi vermedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.