Çin, 2019 Yılında Rekor Düzeyde Petrol ve Gaz Rezervi Keşfetti

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.01.2020 - 16:47, Güncelleme: 03.01.2020 - 16:47 2499+ kez okundu.
 

Çin, 2019 Yılında Rekor Düzeyde Petrol ve Gaz Rezervi Keşfetti

Çin Ulusal Petrol Kurumu (China National Petroleum Corporation-CNPC), 2019 yılında rekor düzeyde petrol ve gaz rezervleri bulunduğunu açıkladı.

Çin Ulusal Petrol Kurumu (China National Petroleum Corporation-CNPC), 2019 yılında rekor düzeyde petrol ve gaz rezervleri  bulunduğunu açıkladı. CNPC, Ordos havzasında bir milyar tondan fazla  petrol rezervi keşfedilirken güneybatı Çin’deki Sichuan havzasında ve  ülkenin kuzeybatısındaki Tarim havzasında da 1 milyar metreküp  hacminde shale (kaya gazı) rezervi bulunduğunu açıkladı. CNPC, bu  verimli sonuçların, yoğun arama çalışmalarının ve teknolojik  inovasyonun ürünü olduğunu belirtti.   Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, Bulunan yeni petrol  yatağının, dünyanın en büyük 100 sahanın arasında yer alacağı tahmin  ediliyor. 2019 yılında petrol sahasında toplam 640 bin ton petrol  üretildiğini belirten CNPC’nin yan kuruluşu PetroChina’nın Başkan Yardımcısı Li Luguang, üretimin yakın gelecekte yıllık 3 milyon tona  ulaşmasının beklendiğini belirtti.   Şirket ayrıca, Xinjiang bölgesinde keşfedilen 740.97 milyar  metreküp kaya gazı rezervinin olduğunu da açıkladı. Şirket, 2020 yılı  sonuna kadar üretimi 10 milyar metreküp üzerine çıkarmayı planlıyor. Bu rezerv Çin’in kaya petrolü ve kaya gazı üretimi için yeni  teknolojiler geliştirmesinin de önünü açacak.
Çin Ulusal Petrol Kurumu (China National Petroleum Corporation-CNPC), 2019 yılında rekor düzeyde petrol ve gaz rezervleri bulunduğunu açıkladı.

Çin Ulusal Petrol Kurumu (China National Petroleum Corporation-CNPC), 2019 yılında rekor düzeyde petrol ve gaz rezervleri  bulunduğunu açıkladı. CNPC, Ordos havzasında bir milyar tondan fazla  petrol rezervi keşfedilirken güneybatı Çin’deki Sichuan havzasında ve  ülkenin kuzeybatısındaki Tarim havzasında da 1 milyar metreküp  hacminde shale (kaya gazı) rezervi bulunduğunu açıkladı. CNPC, bu  verimli sonuçların, yoğun arama çalışmalarının ve teknolojik  inovasyonun ürünü olduğunu belirtti.

 

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, Bulunan yeni petrol  yatağının, dünyanın en büyük 100 sahanın arasında yer alacağı tahmin  ediliyor. 2019 yılında petrol sahasında toplam 640 bin ton petrol  üretildiğini belirten CNPC’nin yan kuruluşu PetroChina’nın Başkan Yardımcısı Li Luguang, üretimin yakın gelecekte yıllık 3 milyon tona  ulaşmasının beklendiğini belirtti.

 

Şirket ayrıca, Xinjiang bölgesinde keşfedilen 740.97 milyar  metreküp kaya gazı rezervinin olduğunu da açıkladı. Şirket, 2020 yılı  sonuna kadar üretimi 10 milyar metreküp üzerine çıkarmayı planlıyor. Bu rezerv Çin’in kaya petrolü ve kaya gazı üretimi için yeni  teknolojiler geliştirmesinin de önünü açacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler