Yusufeli Barajı 650 Bin Kişinin Elektrik İhtiyacının Karşılayacak

YENİLENEBİLİR ENERJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.01.2020 - 12:31, Güncelleme: 20.01.2020 - 12:31 2949+ kez okundu.
 

Yusufeli Barajı 650 Bin Kişinin Elektrik İhtiyacının Karşılayacak

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli Yusufeli Barajı tamamlanıp işletmeye alındığında üretilecek enerjiyle 650 bin kişinin elektrik ihtiyacının karşılanacağını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli tamamlandığında ülkemizin en yüksek barajı unvanını alacak Yusufeli Barajı’nın 175  metre yüksekliğe ulaştığını ifade ederek, 275 metre yüksekliğe sahip  olacak barajda son düzlüğe girildiğini söyledi.   Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Yusufeli Barajı ve HES Projesinde şu an itibariyle baraj gövde betonu  dökülmesi çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini vurgulayan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli “Yusufeli Barajı genelinde şu an için yaklaşık yüzde 72’lik  fiziki gerçekleşme sağlandı” dedi.   Yusufeli Barajı’nın 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye'nin en  yüksek barajı olacağını belirten Pakdemirli “18 ay içerisinde 4  milyon m3lük gövde betonunun 2 milyon 300 bin m3’lük kısmı dökülerek  yaklaşık yüzde 58 gerçekleşme sağlandı ve bu kategoride bir rekora imza  atıldı. Yapılan programlamaya göre gövde betonunun 2 yılda  tamamlanması hedefleniyor” değerlendirmesinde bulundu.   Baraj tamamlanıp işletmeye alındığında üretilecek enerjiyle 650  bin kişinin elektrik ihtiyacının karşılanacağını ifade eden Pakdemirli “Her biri 186 megavatlık 3 üniteden oluşan Yusufeli Barajı  ve HES tesisinin toplam kurulu gücü 558 megavat, yıllık enerji üretimi  ise 1 milyar 888 milyon kilovatsaat olacak. Yusufeli Barajı ve HES,  ürettiği enerjiyle milli bütçeye yıllık 1 milyar 200 milyon lira  katkıda bulunacak” açıklamasını yaptı.   Pakdemirli, Çoruh Nehri üzerinde kurulu Muratlı, Borçka, Deriner ve Artvin barajlarının ekonomik ömürlerini uzatacak barajın,  kendisini 7 senede amorti etmesinin beklendiğini de sözlerine ekledi.
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli Yusufeli Barajı tamamlanıp işletmeye alındığında üretilecek enerjiyle 650 bin kişinin elektrik ihtiyacının karşılanacağını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli tamamlandığında ülkemizin en yüksek barajı unvanını alacak Yusufeli Barajı’nın 175  metre yüksekliğe ulaştığını ifade ederek, 275 metre yüksekliğe sahip  olacak barajda son düzlüğe girildiğini söyledi.

 

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Yusufeli Barajı ve HES Projesinde şu an itibariyle baraj gövde betonu  dökülmesi çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini vurgulayan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli “Yusufeli Barajı genelinde şu an için yaklaşık yüzde 72’lik  fiziki gerçekleşme sağlandı” dedi.

 

Yusufeli Barajı’nın 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye'nin en  yüksek barajı olacağını belirten Pakdemirli “18 ay içerisinde 4  milyon m3lük gövde betonunun 2 milyon 300 bin m3’lük kısmı dökülerek  yaklaşık yüzde 58 gerçekleşme sağlandı ve bu kategoride bir rekora imza  atıldı. Yapılan programlamaya göre gövde betonunun 2 yılda  tamamlanması hedefleniyor” değerlendirmesinde bulundu.

 

Baraj tamamlanıp işletmeye alındığında üretilecek enerjiyle 650  bin kişinin elektrik ihtiyacının karşılanacağını ifade eden Pakdemirli “Her biri 186 megavatlık 3 üniteden oluşan Yusufeli Barajı  ve HES tesisinin toplam kurulu gücü 558 megavat, yıllık enerji üretimi  ise 1 milyar 888 milyon kilovatsaat olacak. Yusufeli Barajı ve HES,  ürettiği enerjiyle milli bütçeye yıllık 1 milyar 200 milyon lira  katkıda bulunacak” açıklamasını yaptı.

 

Pakdemirli, Çoruh Nehri üzerinde kurulu Muratlı, Borçka, Deriner ve Artvin barajlarının ekonomik ömürlerini uzatacak barajın,  kendisini 7 senede amorti etmesinin beklendiğini de sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.