Sepaş Enerji’den Müşterilerine Uyarı

ŞİRKET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.01.2020 - 17:23, Güncelleme: 20.01.2020 - 17:23 2296+ kez okundu.
 

Sepaş Enerji’den Müşterilerine Uyarı

Sepaş Enerji, bilgileri güncel olmayan abonelerine, herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için bilgilerin güncellenmesi uyarısında bulundu.

Bolu, Düzce, Sakarya ve Kocaeli başta olmak üzere 1,7 milyon aboneye elektrik tedarik hizmeti veren Sepaş Enerji, bilgileri güncel olmayan abonelerine, herhangi bir mağduriyet  yaşamamaları için bilgilerin güncellenmesi uyarısında bulundu.   Sepaş Enerji, bilgilerin güncel olmamasından kaynaklı olarak  abonelerinin elektrik kullanımında yaşayabilecekleri sıkıntılara karşı  önemli bir çağrıda bulundu. Özellikle yeni abonelik ya da abonelik  iptali gibi durumlarda bilgilerin güncellenmesinin zorunlu olduğunu  hatırlatan Sepaş Enerji, müşterilerine sunduğu tüm hizmetler, yeni  ürünler, kampanyalar ve verilen hizmetin niteliği gereği oluşacak  zorunlu bilgilendirmelerden yararlanabilmek için kişisel bilgilerin  doğru ve güncel olması gerektiğinin altını çizdi.   Sepaş Enerji müşterileri, e-posta ve adres bilgilerinin güncelleme  işlemini www.sepas.com.tr web sitesinde yer alan Bilgi Güncelleme  sayfasından daha hızlı, güvenli ve rahat bir şekilde yapabilirler. Aynı zamanda 444 5 186 numaralı Çağrı Merkezi’ni arayarak veya Müşteri Hizmetleri Merkezleri’ni ziyaret ederek de bilgilerini  güncelleyebilirler.   Sepaş Enerji’den yapılan açıklamada Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’nin abonelere çeşitli haklar tanıdığı,  aboneliği üzerinde bulunmayanların ise bunlardan yararlanamadığına  vurgu yapıldı. Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’ne  göre, tüm elektrik tüketicilerinin yeni bir hane veya iş yerine  taşındıklarında elektrik aboneliğini kendi üzerlerine almaları veya bu  yerleri boşalttıkları zaman aboneliklerini iptal ettirmeleri gerekiyor.   Usulsüz kullanım yapan tüketiciler tespit edildiğinde ilk olarak  aboneliğini üzerine alması yönünde uyarılıyor. Tüketiciye  yükümlülüklerini yerine getirmesi için 15 gün süre verilirken,  belirtilen süre içinde yükümlülüklerini yerine getirmeyen abonenin  enerjisi kesiliyor ve kesme açma bedelinin 5 katı faturaya  yansıtılıyor. Ayrıca aboneliği üzerine alıncaya kadar enerji  verilmiyor.
Sepaş Enerji, bilgileri güncel olmayan abonelerine, herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için bilgilerin güncellenmesi uyarısında bulundu.

Bolu, Düzce, Sakarya ve Kocaeli başta olmak üzere 1,7 milyon aboneye elektrik tedarik hizmeti veren Sepaş Enerji, bilgileri güncel olmayan abonelerine, herhangi bir mağduriyet  yaşamamaları için bilgilerin güncellenmesi uyarısında bulundu.

 

Sepaş Enerji, bilgilerin güncel olmamasından kaynaklı olarak  abonelerinin elektrik kullanımında yaşayabilecekleri sıkıntılara karşı  önemli bir çağrıda bulundu. Özellikle yeni abonelik ya da abonelik  iptali gibi durumlarda bilgilerin güncellenmesinin zorunlu olduğunu  hatırlatan Sepaş Enerji, müşterilerine sunduğu tüm hizmetler, yeni  ürünler, kampanyalar ve verilen hizmetin niteliği gereği oluşacak  zorunlu bilgilendirmelerden yararlanabilmek için kişisel bilgilerin  doğru ve güncel olması gerektiğinin altını çizdi.

 

Sepaş Enerji müşterileri, e-posta ve adres bilgilerinin güncelleme  işlemini www.sepas.com.tr web sitesinde yer alan Bilgi Güncelleme  sayfasından daha hızlı, güvenli ve rahat bir şekilde yapabilirler. Aynı zamanda 444 5 186 numaralı Çağrı Merkezi’ni arayarak veya Müşteri Hizmetleri Merkezleri’ni ziyaret ederek de bilgilerini  güncelleyebilirler.

 

Sepaş Enerji’den yapılan açıklamada Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’nin abonelere çeşitli haklar tanıdığı,  aboneliği üzerinde bulunmayanların ise bunlardan yararlanamadığına  vurgu yapıldı. Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’ne  göre, tüm elektrik tüketicilerinin yeni bir hane veya iş yerine  taşındıklarında elektrik aboneliğini kendi üzerlerine almaları veya bu  yerleri boşalttıkları zaman aboneliklerini iptal ettirmeleri gerekiyor.

 

Usulsüz kullanım yapan tüketiciler tespit edildiğinde ilk olarak  aboneliğini üzerine alması yönünde uyarılıyor. Tüketiciye  yükümlülüklerini yerine getirmesi için 15 gün süre verilirken,  belirtilen süre içinde yükümlülüklerini yerine getirmeyen abonenin  enerjisi kesiliyor ve kesme açma bedelinin 5 katı faturaya  yansıtılıyor. Ayrıca aboneliği üzerine alıncaya kadar enerji  verilmiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.