OPEC+’da Koronavirüs Salgınının Petrol Talebine Etkisi Konuşuldu

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.02.2020 - 10:03, Güncelleme: 05.02.2020 - 10:44 3152+ kez okundu.
 

OPEC+’da Koronavirüs Salgınının Petrol Talebine Etkisi Konuşuldu

Viyana'da toplanan OPEC+ Ortak Teknik Komitesi, Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgınının küresel petrol talebine ve ekonomik büyümeye etkisini değerlendirdi.

Viyana'da toplanan OPEC+ Ortak Teknik Komitesi, toplantının ilk gününde Çin'in BM büyükelçisi Wang Qun'u dinledi. Komite Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgınının küresel petrol talebine ve ekonomik büyümeye etkisini ve salgınına nasıl yanıt  verileceğini tartıştı.   Irak Petrol Bakanı Asım Cihad, koronavirüs  salgınının küresel petrol talebine etkisini yakın şekilde izlemekte  olduklarını söyledi.   Cihad yaptığı açıklamada, Irak'ın petrol piyasasında istikrarı sağlayacak her türlü anlaşmaya destek verdiğini belirtirken, OPEC ve  müttefiklerinin petrol piyasasında arz ve talebi yeniden dengeye  getirmek için çalışacaklarını vurguladı.   Cihad ayrıca, OPEC+'nın petrol arz kısıntısının derinleştirilmesi veya planlanandan daha önce toplanması konusunda herhangi bir kararın  dün başlayan OPEC+ teknik komitesinin vereceği tavsiyeler temelinde  alınacağını da ifade etti.   OPEC+ Ortak Teknik Komite toplantısı dün Viyana'da başladı ve  toplantı bugün de devam edecek.
Viyana'da toplanan OPEC+ Ortak Teknik Komitesi, Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgınının küresel petrol talebine ve ekonomik büyümeye etkisini değerlendirdi.

Viyana'da toplanan OPEC+ Ortak Teknik Komitesi, toplantının ilk gününde Çin'in BM büyükelçisi Wang Qun'u dinledi. Komite Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgınının küresel petrol talebine ve ekonomik büyümeye etkisini ve salgınına nasıl yanıt  verileceğini tartıştı.

 

Irak Petrol Bakanı Asım Cihad, koronavirüs  salgınının küresel petrol talebine etkisini yakın şekilde izlemekte  olduklarını söyledi.

 

Cihad yaptığı açıklamada, Irak'ın petrol piyasasında istikrarı sağlayacak her türlü anlaşmaya destek verdiğini belirtirken, OPEC ve  müttefiklerinin petrol piyasasında arz ve talebi yeniden dengeye  getirmek için çalışacaklarını vurguladı.

 

Cihad ayrıca, OPEC+'nın petrol arz kısıntısının derinleştirilmesi veya planlanandan daha önce toplanması konusunda herhangi bir kararın  dün başlayan OPEC+ teknik komitesinin vereceği tavsiyeler temelinde  alınacağını da ifade etti.

 

OPEC+ Ortak Teknik Komite toplantısı dün Viyana'da başladı ve  toplantı bugün de devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler