TÜİK, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna “Kalite Belgesi” Verdi

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.02.2020 - 11:43, Güncelleme: 20.02.2020 - 11:43 3559+ kez okundu.
 

TÜİK, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna “Kalite Belgesi” Verdi

“Resmi İstatistiklerde Ulusal Kalite İlke ve Standartları” doğrultusunda EPDK enerji sektöründe bir ilke imza atarak Kalite Belgesi almaya hak kazandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  EPDK’nın 4 piyasaya yönelik (elektrik, petrol, doğal gaz ve LPG) istatistiklerini mercek altına aldı. “Resmi İstatistiklerde Ulusal Kalite İlke ve Standartları”  doğrultusunda yapılan değerlendirme sürecinin ardından EPDK enerji  sektöründe bir ilke imza atarak Kalite Belgesi almaya hak kazandı.   Kalite Belgesi sertifikalarının sunumu vesilesiyle düzenlenen  törene katılan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz  güvenilir verilerin,  kaliteli hazırlanmış istatistiklerin enerji piyasalarının  öngörülebilirliği için hayati önem taşıdığını vurguladı.   Yatırımcının da piyasa oyuncularının da rakamlara baktığını,  rakamlara göre yatırım yapıp rakamlara göre strateji geliştirdiğini  hatırlatan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz , “Bu sebeple verileri, istatistikleri  hazırlarken büyük bir titizlikle hareket ediyoruz. Bu titizliğimizin  de TÜİK tarafından bu şekilde taçlandırılması çok değerli. Verilerimizin, yaptığımız işlemlerin güvenilirliğini ve kalitesini  gösteren böyle bir belge almak Kurumumuz adına gurur verici. Elbette  yetkin ve nitelikli insan kaynağı ile kalite oluşturulur. EPDK   sektörün ihtiyaçlarına cevap veren fiziki altyapı ve donanıma sahip  yeni hizmet binasında, nitelikli personeli ile sektörümüzde kaliteyi  yükseltmeye devam edecek inşaallah.”dedi.   TÜİK Başkan Yardımcısı Musa Yılmaz da yaptığı konuşmada şu ana  kadar 37 alanda kalite belgesi tasdiklendiğini, kalite değerlendirme  sürecinin çok uzun ve çok ciddi bir süreç olduğunu hatırlattı.   TÜİK Başkan Yardımcısı Musa Yılmaz, “TÜİK uluslararası denetime (OECD EUROSTAT ve Birleşmiş Milletler İstatistik Ofisleri) tabi bir kurum. Bu belge her başvurana verilebilir bir şey değil. Çünkü uluslararası  standartlara uygun olmayan, uluslararası istatistik kurallarına  uymayan hiçbir bilgi dağıtım sürecine biz kalite belgesi vermiyoruz. Çünkü bu belge, uluslararası karşılaştırılabilirliğinizi ve EPDK’nın  kalitesini de ortaya koyuyor. ”şeklinde konuştu
“Resmi İstatistiklerde Ulusal Kalite İlke ve Standartları” doğrultusunda EPDK enerji sektöründe bir ilke imza atarak Kalite Belgesi almaya hak kazandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  EPDK’nın 4 piyasaya yönelik (elektrik, petrol, doğal gaz ve LPG) istatistiklerini mercek altına aldı. “Resmi İstatistiklerde Ulusal Kalite İlke ve Standartları”  doğrultusunda yapılan değerlendirme sürecinin ardından EPDK enerji  sektöründe bir ilke imza atarak Kalite Belgesi almaya hak kazandı.

 

Kalite Belgesi sertifikalarının sunumu vesilesiyle düzenlenen  törene katılan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz  güvenilir verilerin,  kaliteli hazırlanmış istatistiklerin enerji piyasalarının  öngörülebilirliği için hayati önem taşıdığını vurguladı.

 

Yatırımcının da piyasa oyuncularının da rakamlara baktığını,  rakamlara göre yatırım yapıp rakamlara göre strateji geliştirdiğini  hatırlatan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz , “Bu sebeple verileri, istatistikleri  hazırlarken büyük bir titizlikle hareket ediyoruz. Bu titizliğimizin  de TÜİK tarafından bu şekilde taçlandırılması çok değerli. Verilerimizin, yaptığımız işlemlerin güvenilirliğini ve kalitesini  gösteren böyle bir belge almak Kurumumuz adına gurur verici. Elbette  yetkin ve nitelikli insan kaynağı ile kalite oluşturulur. EPDK   sektörün ihtiyaçlarına cevap veren fiziki altyapı ve donanıma sahip  yeni hizmet binasında, nitelikli personeli ile sektörümüzde kaliteyi  yükseltmeye devam edecek inşaallah.”dedi.

 

TÜİK Başkan Yardımcısı Musa Yılmaz da yaptığı konuşmada şu ana  kadar 37 alanda kalite belgesi tasdiklendiğini, kalite değerlendirme  sürecinin çok uzun ve çok ciddi bir süreç olduğunu hatırlattı.

 

TÜİK Başkan Yardımcısı Musa Yılmaz, “TÜİK uluslararası denetime (OECD EUROSTAT ve Birleşmiş Milletler İstatistik Ofisleri) tabi bir kurum. Bu belge her başvurana verilebilir bir şey değil. Çünkü uluslararası  standartlara uygun olmayan, uluslararası istatistik kurallarına  uymayan hiçbir bilgi dağıtım sürecine biz kalite belgesi vermiyoruz. Çünkü bu belge, uluslararası karşılaştırılabilirliğinizi ve EPDK’nın  kalitesini de ortaya koyuyor. ”şeklinde konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler