Lisanssız Elektrik Başvuruları Ertelendi

YENİLENEBİLİR ENERJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.04.2020 - 13:08, Güncelleme: 20.04.2020 - 13:08 3164+ kez okundu.
 

Lisanssız Elektrik Başvuruları Ertelendi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), “Lisansız Elektrik Üretimi Hakkında” yazısında yeni tip Koronavirüs sebebiyle lisansız üretim başvurularının değerlendirilmesi maksadıyla komisyon toplantılarını süresiz olarak erteledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), “Lisansız Elektrik Üretimi Hakkında” yazısında yeni tip Koronavirüs (Covid-19) sebebiyle lisansız üretim başvurularının değerlendirilmesi maksadıyla komisyon toplantılarını süresiz olarak erteledi.   Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığı'nın 14 Nisan 2020 tarih ve E.19655 sayılı “Lisanssız Elektrik Üretimi Hakkında- Covıd-19 Sebebiyle İlave Süre Verilmesi” konulu yazısında, "lisanssız üretim başvuruları Yönetmeliğin 12 inci fıkrası uyarınca oluşturulan komisyonlar marifetiyle Yönetmeliğin 13 ve 14 üncü maddeleri uyarınca evrak ve teknik yönden aylık periyodlarla değerlendirilmektedir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından da pandemi olarak kabul edilen COVID-19 nedeniyle Cumhurbaşkanı ve ilgili resmi makamlarca alınan tedbirlerde dikkate alınarak Kurumumuzca yeni bir bildirim yapılıncaya kadar lisanssız üretim başvurularının değerlendirilmesi maksadıyla komisyon toplantılarının tertip edilmemesi ve konuya ilişkin 'komisyon toplantılarının Kurumumuzca bildirilen bir tarihe kadar yapılmayacağı hakkında' internet sayfalarınızda bilgilendirme mesajları yayınlanması hususlarında;" denilmektedir.   Bu bağlamda lisanssız üretim başvuruları alınacak ancak EPDK tarafından yeni bir bildirim yapılıncaya kadar komisyon toplantıları yapılmayacak. EPDK'nın bildirimi sonrasında komisyon toplantıları ilk aydan başlamak üzere sırayla değerlendirme yapılarak başvurular sonuçlandırılacak.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), “Lisansız Elektrik Üretimi Hakkında” yazısında yeni tip Koronavirüs sebebiyle lisansız üretim başvurularının değerlendirilmesi maksadıyla komisyon toplantılarını süresiz olarak erteledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), “Lisansız Elektrik Üretimi Hakkında” yazısında yeni tip Koronavirüs (Covid-19) sebebiyle lisansız üretim başvurularının değerlendirilmesi maksadıyla komisyon toplantılarını süresiz olarak erteledi.

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığı'nın 14 Nisan 2020 tarih ve E.19655 sayılı “Lisanssız Elektrik Üretimi Hakkında- Covıd-19 Sebebiyle İlave Süre Verilmesi” konulu yazısında, "lisanssız üretim başvuruları Yönetmeliğin 12 inci fıkrası uyarınca oluşturulan komisyonlar marifetiyle Yönetmeliğin 13 ve 14 üncü maddeleri uyarınca evrak ve teknik yönden aylık periyodlarla değerlendirilmektedir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından da pandemi olarak kabul edilen COVID-19 nedeniyle Cumhurbaşkanı ve ilgili resmi makamlarca alınan tedbirlerde dikkate alınarak Kurumumuzca yeni bir bildirim yapılıncaya kadar lisanssız üretim başvurularının değerlendirilmesi maksadıyla komisyon toplantılarının tertip edilmemesi ve konuya ilişkin 'komisyon toplantılarının Kurumumuzca bildirilen bir tarihe kadar yapılmayacağı hakkında' internet sayfalarınızda bilgilendirme mesajları yayınlanması hususlarında;" denilmektedir.

 

Bu bağlamda lisanssız üretim başvuruları alınacak ancak EPDK tarafından yeni bir bildirim yapılıncaya kadar komisyon toplantıları yapılmayacak. EPDK'nın bildirimi sonrasında komisyon toplantıları ilk aydan başlamak üzere sırayla değerlendirme yapılarak başvurular sonuçlandırılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler