“Vadeli Doğal Gaz Piyasası İşletim Usul ve Esasları” Taslağı Görüşe Açıldı

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.05.2020 - 10:27, Güncelleme: 04.05.2020 - 10:27 3028+ kez okundu.
 

“Vadeli Doğal Gaz Piyasası İşletim Usul ve Esasları” Taslağı Görüşe Açıldı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), “Vadeli Doğal Gaz Piyasası İşletim Usul ve Esasları” hakkında taslağını görüşe açtı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan(EPDK) söz konusu taslak hakkında yapılan açıklamada, “Organize Toptan Doğal Gaz Satış Piyasası Yönetmeliği’nin 9 uncu maddesinin üçüncü fıkrasının (c) bendi kapsamında piyasa işletmecisinin, organize toptan doğal gaz satış piyasasının işletilmesine ilişkin olarak "STP'de işlem görmek üzere, piyasa ve sistemin ihtiyaçları doğrultusunda ürün geliştirmek" görev ve yetkisi çerçevesinde Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi (EPİAŞ) tarafından hazırlanarak Kurumumuza sunulan “Vadeli Doğal Gaz Piyasası İşletim Usul ve Esasları” taslak metni, piyasada faaliyet gösteren tüzel kişilerin ve ilgili kurum ve kuruluşların görüşlerinin alınmasını teminen Kurumumuz internet sitesinde 45 gün süre ile görüşe açılmıştır.   İlgililerin söz konusu taslak hakkındaki görüş ve önerilerini, gerekli değerlendirmelerin yapılabilmesini teminen 15/06/2020 tarihine kadar Ek-2’de yer alan “Görüş Bildirim Formu” kullanarak yazılı halde Kurumumuza sunmaları ve söz konusu formun elektronik kopyasını (Word formatında) sid@epdk.org.tr e-posta adresine göndermeleri hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.” İfadelerine yer verildi.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), “Vadeli Doğal Gaz Piyasası İşletim Usul ve Esasları” hakkında taslağını görüşe açtı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan(EPDK) söz konusu taslak hakkında yapılan açıklamada, “Organize Toptan Doğal Gaz Satış Piyasası Yönetmeliği’nin 9 uncu maddesinin üçüncü fıkrasının (c) bendi kapsamında piyasa işletmecisinin, organize toptan doğal gaz satış piyasasının işletilmesine ilişkin olarak "STP'de işlem görmek üzere, piyasa ve sistemin ihtiyaçları doğrultusunda ürün geliştirmek" görev ve yetkisi çerçevesinde Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi (EPİAŞ) tarafından hazırlanarak Kurumumuza sunulan “Vadeli Doğal Gaz Piyasası İşletim Usul ve Esasları” taslak metni, piyasada faaliyet gösteren tüzel kişilerin ve ilgili kurum ve kuruluşların görüşlerinin alınmasını teminen Kurumumuz internet sitesinde 45 gün süre ile görüşe açılmıştır.

 

İlgililerin söz konusu taslak hakkındaki görüş ve önerilerini, gerekli değerlendirmelerin yapılabilmesini teminen 15/06/2020 tarihine kadar Ek-2’de yer alan “Görüş Bildirim Formu” kullanarak yazılı halde Kurumumuza sunmaları ve söz konusu formun elektronik kopyasını (Word formatında) sid@epdk.org.tr e-posta adresine göndermeleri hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.” İfadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler