Belarus NGS'ye İlk Yükleme İçin Nükleer Yakıt Teslim Edildi

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.05.2020 - 11:42, Güncelleme: 07.05.2020 - 11:42 2408+ kez okundu.
 

Belarus NGS'ye İlk Yükleme İçin Nükleer Yakıt Teslim Edildi

Düşük zenginleştirilmiş uranyum nükleer yakıtının ilk partisi Belarus NGS'nin (Nükleer Güç Santrali) inşaat sahasına teslim edildi.

Düşük zenginleştirilmiş uranyum nükleer yakıtının ilk partisi Belarus NGS'nin (Nükleer Güç Santrali) inşaat sahasına teslim edildi.   Yeni nükleer yakıtın ilk tesliminin, bir nükleer santralin  inşasında önemli bir yeri olduğunu belirten Rosatom’un Mühendislik Bölümü ASE EC A.Ş Başkan Yardımcısı ve Belarus NGS İnşaat Proje Direktörü Vitaliy Polyanin, "Bu olay Belarus Cumhuriyet tarihinde türünün ilk örneği olduğu için ayrıca önemli. Belaruslu meslektaşlarımızı bu ortak başarı için içtenlikle tebrik  ediyorum. Aslında, fiziksel olarak faaliyete geçmek için geri sayımın  başladığı an bu andır.”dedi   Polyanin  "Müşteri olan Belarus NGS operatörü, Belarus Acil Durumlar Bakanlığı ve Gosatomnadzor'un (Belarus Nükleer Gözlemci Kurumu) yanı sıra yakıt dağıtımında gerekli koşulları sağlamak için  çok büyük bir iş yaptık, yeni nükleer yakıtın teslimatını ve güvenli  bir şekilde depolanmasını garanti altına almak için ünitenin acil  durum ve fiziksel koruma tesisleri de dahil olmak üzere ilgili  tesisleri, sistemleri ve ekipmanları işletmeye aldık” diye konuştu.   Toplam 2 bin 400 MW güç kapasitesine sahip iki üniteli Belarus NGS, son teknoloji ürünü Rus tasarımı olan VVER-1200 reaktörlerle  donatıldı. Belarus'un ilk NGS'si olma özelliği taşıyan santral Ostrovets kasabasında inşa ediliyor ve uluslararası standartlara, UAEA'nın (Uluslararası Atom Enerji Ajansı ) güvenlik tavsiyelerine tam  olarak uyumlu olan Rus 3+ nesil tasarımından oluşuyor.
Düşük zenginleştirilmiş uranyum nükleer yakıtının ilk partisi Belarus NGS'nin (Nükleer Güç Santrali) inşaat sahasına teslim edildi.

Düşük zenginleştirilmiş uranyum nükleer yakıtının ilk partisi Belarus NGS'nin (Nükleer Güç Santrali) inşaat sahasına teslim edildi.

 

Yeni nükleer yakıtın ilk tesliminin, bir nükleer santralin  inşasında önemli bir yeri olduğunu belirten Rosatom’un Mühendislik Bölümü ASE EC A.Ş Başkan Yardımcısı ve Belarus NGS İnşaat Proje Direktörü Vitaliy Polyanin, "Bu olay Belarus Cumhuriyet tarihinde türünün ilk örneği olduğu için ayrıca önemli. Belaruslu meslektaşlarımızı bu ortak başarı için içtenlikle tebrik  ediyorum. Aslında, fiziksel olarak faaliyete geçmek için geri sayımın  başladığı an bu andır.”dedi

 

Polyanin  "Müşteri olan Belarus NGS operatörü, Belarus Acil Durumlar Bakanlığı ve Gosatomnadzor'un (Belarus Nükleer Gözlemci Kurumu) yanı sıra yakıt dağıtımında gerekli koşulları sağlamak için  çok büyük bir iş yaptık, yeni nükleer yakıtın teslimatını ve güvenli  bir şekilde depolanmasını garanti altına almak için ünitenin acil  durum ve fiziksel koruma tesisleri de dahil olmak üzere ilgili  tesisleri, sistemleri ve ekipmanları işletmeye aldık” diye konuştu.

 

Toplam 2 bin 400 MW güç kapasitesine sahip iki üniteli Belarus NGS, son teknoloji ürünü Rus tasarımı olan VVER-1200 reaktörlerle  donatıldı. Belarus'un ilk NGS'si olma özelliği taşıyan santral Ostrovets kasabasında inşa ediliyor ve uluslararası standartlara, UAEA'nın (Uluslararası Atom Enerji Ajansı ) güvenlik tavsiyelerine tam  olarak uyumlu olan Rus 3+ nesil tasarımından oluşuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.