DMS’den Doğal Gaz Sektörüne Yeni Bir Hizmet

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.05.2020 - 13:29, Güncelleme: 16.05.2020 - 15:00 3009+ kez okundu.
 

DMS’den Doğal Gaz Sektörüne Yeni Bir Hizmet

DMS Dış Ticaret A.Ş., doğal gaz sektöründe en büyük sorunlardan biri olan yer altı ve yer üstü gaz kaçaklarının doğru tespiti ve analizi konusunda SENSIT IRED Etan dedektörlerini Türkiye’ye getirdi.

DMS Dış Ticaret A.Ş. doğal gaz sektöründe en büyük sorunlardan biri olan yer altı ve yer üstü gaz kaçaklarının doğru tespiti ve analizi konusunda Sensit Technologies firmasının çözüm olarak ürettiği SENSIT IRED Etan dedektörlerini Türkiyeye getirdi. Gaz kaçağı taramalarında tespit edilen metan gazının doğalgaz boru hattından mı yoksa tabiattaki doğal yollardan gelen metan gazı olup olmadığı konusunda gaz tramalarında çalışan ekipleri çoğu zaman tereddüte düşüren sorun SENSIT IRED cihazı ile çözülecek. DMS AŞ gaz kaçaklarının doğru tespit ve analizinde gaz işletmelerine büyük fayda sağlayacağına inandığı SENSIT IRED cihazını ilk olarak İzmir İç Tesisat Buluşmasında tanıttı. İGDAŞ yetkililerine de uygulamalı sunumda tanıtılan SENSIT IRED beğeniyle karşılandı.   Taramalarda bulunan gaz kaçağının doğalgaz hattından olup olmadığına Infrared Emilim Spektroskopisi teknolojisi prensibine dayanan son teknoloji ürünü SENSIT IRED cihazı ile yapılan analiz sonucu ortaya çıkıyor. Alınan numunede Etan gazı mevcutsa tespit edilen gaz kaçağının doğalgaz hattından olduğu ortaya çıkıyor ve böylece gaz işletmesi derhal önlemini alabiliyor.   SENSIT IRED  cihazı portatif kullanım kolaylığı sağlıyor. Etan gazına hassas IRED cihazı diğer gazlara tepki vermiyor. Güçlü Pompası ile aldığı numuneyi Infrared Spektroskopi teknolojisi ile hızla analiz ederek sonucu ekrana yansıtır. SENSIT İRED cihazı aynı zamanda düşük metan yoğunlukları içinde idealdir. Sensit IRED cihazı GPS donanımı sayesinde tespitlerin yapıldığı noktaların koordinatlarını hafızaya kaydeder ve Bluetooth bağlantısıyla PC ye aktarır. Bu teknoloji 50ppm metan numunesinde 250ppb gibi çok küçük oranları dahi tespit edebilir. En küçük gaz numuneleri dahi sahada analiz edilebilir ve tespit edilen gazın doğalgaz boru hattından gelip gelmediğine karar verilebilir. Etan gazı boru hatlarında %2-25 aralığında bulunabilir ve varlığı gaz kaçaklarında önemli bir kanıt niteliği taşıyor.   DMS Dış Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sıddık Tunçtan: “Yer altı ve yer üstü doğal gaz şebekelerinde meydana gelebilecek gaz kaçaklarının hızlı, kolay ve doğru yöntemlerle, gelişmiş teknolojiyle tespit edilmesi işlemi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük önem arz etmektedir. Gaz kaçaklarının büyük bir felakete dönüşmeden tespit edilmesi ve önlemlerin alınması gaz işletmeleri tarafından son derece önemsenen bir konudur.Dünya’da ve ülkemiz de en çok tercih edilen ve yaygın olarak kullanılan Sensit Technologies’ın Sensit IRED Etan Dedektörü hemen hemen bütün gaz işletmelerinde kullanılması gerekir” dedi.
DMS Dış Ticaret A.Ş., doğal gaz sektöründe en büyük sorunlardan biri olan yer altı ve yer üstü gaz kaçaklarının doğru tespiti ve analizi konusunda SENSIT IRED Etan dedektörlerini Türkiye’ye getirdi.

DMS Dış Ticaret A.Ş. doğal gaz sektöründe en büyük sorunlardan biri olan yer altı ve yer üstü gaz kaçaklarının doğru tespiti ve analizi konusunda Sensit Technologies firmasının çözüm olarak ürettiği SENSIT IRED Etan dedektörlerini Türkiyeye getirdi. Gaz kaçağı taramalarında tespit edilen metan gazının doğalgaz boru hattından mı yoksa tabiattaki doğal yollardan gelen metan gazı olup olmadığı konusunda gaz tramalarında çalışan ekipleri çoğu zaman tereddüte düşüren sorun SENSIT IRED cihazı ile çözülecek.

DMS AŞ gaz kaçaklarının doğru tespit ve analizinde gaz işletmelerine büyük fayda sağlayacağına inandığı SENSIT IRED cihazını ilk olarak İzmir İç Tesisat Buluşmasında tanıttı. İGDAŞ yetkililerine de uygulamalı sunumda tanıtılan SENSIT IRED beğeniyle karşılandı.

 

Taramalarda bulunan gaz kaçağının doğalgaz hattından olup olmadığına Infrared Emilim Spektroskopisi teknolojisi prensibine dayanan son teknoloji ürünü SENSIT IRED cihazı ile yapılan analiz sonucu ortaya çıkıyor. Alınan numunede Etan gazı mevcutsa tespit edilen gaz kaçağının doğalgaz hattından olduğu ortaya çıkıyor ve böylece gaz işletmesi derhal önlemini alabiliyor.

 

SENSIT IRED  cihazı portatif kullanım kolaylığı sağlıyor. Etan gazına hassas IRED cihazı diğer gazlara tepki vermiyor. Güçlü Pompası ile aldığı numuneyi Infrared Spektroskopi teknolojisi ile hızla analiz ederek sonucu ekrana yansıtır. SENSIT İRED cihazı aynı zamanda düşük metan yoğunlukları içinde idealdir. Sensit IRED cihazı GPS donanımı sayesinde tespitlerin yapıldığı noktaların koordinatlarını hafızaya kaydeder ve Bluetooth bağlantısıyla PC ye aktarır.

Bu teknoloji 50ppm metan numunesinde 250ppb gibi çok küçük oranları dahi tespit edebilir. En küçük gaz numuneleri dahi sahada analiz edilebilir ve tespit edilen gazın doğalgaz boru hattından gelip gelmediğine karar verilebilir. Etan gazı boru hatlarında %2-25 aralığında bulunabilir ve varlığı gaz kaçaklarında önemli bir kanıt niteliği taşıyor.

 

DMS Dış Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sıddık Tunçtan: “Yer altı ve yer üstü doğal gaz şebekelerinde meydana gelebilecek gaz kaçaklarının hızlı, kolay ve doğru yöntemlerle, gelişmiş teknolojiyle tespit edilmesi işlemi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük önem arz etmektedir. Gaz kaçaklarının büyük bir felakete dönüşmeden tespit edilmesi ve önlemlerin alınması gaz işletmeleri tarafından son derece önemsenen bir konudur.Dünya’da ve ülkemiz de en çok tercih edilen ve yaygın olarak kullanılan Sensit Technologies’ın Sensit IRED Etan Dedektörü hemen hemen bütün gaz işletmelerinde kullanılması gerekir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.