Dışişleri Bakanlığı’ndan Doğu Akdeniz Açıklaması

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.06.2020 - 09:57, Güncelleme: 02.06.2020 - 09:57 3212+ kez okundu.
 

Dışişleri Bakanlığı’ndan Doğu Akdeniz Açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın, TPAO'nun, sismik araştırma ve sondaj faaliyetleri için ruhsat başvurusunda bulunmasıyla ilgili açıklaması hakkında Bakanlığa yöneltilen soruya yazılı yanıt verdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO), Akdeniz'de yeni araştırma ve sondaj faaliyetleri için ruhsat başvurusunda bulunduğu sahaların, Türkiye'nin Birleşmiş Milletlere (BM) bildirdiği kıta sahanlığı sınırları içinde olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin bu sahada egemen haklarını kullanmayı kararlılıkla sürdüreceğini bildirdi.   Aksoy’un Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias’ın Türkiye Petrolleri’nin sismik araştırma ve sondaj faaliyetleri için ruhsat başvurusuna ilişkin açıklaması hakkındaki soruya cevabı şu şekilde:   "Türkiye Petrolleri’nin araştırma ve sondaj faaliyetleri  gerçekleştirmek üzere başvuruda bulunduğu yeni ruhsat sahaları,  ülkemizin BM’ye bildirdiği kıta sahanlığı sınırları içindedir. Ülkemiz, defalarca duyurduğu bu sahada egemen haklarını kullanmayı  kararlılıkla sürdürecektir.   Doğu Akdeniz’de ülkemizin ve Kıbrıslı Türklerin haklarını koruma  konusunda kararlılığımız tamdır. Bu çerçevede, sismik araştırma ve  sondaj faaliyetlerimiz evvelce belirlenen programa göre  sürdürülmektedir.” İfadeleri yer aldı.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın, TPAO'nun, sismik araştırma ve sondaj faaliyetleri için ruhsat başvurusunda bulunmasıyla ilgili açıklaması hakkında Bakanlığa yöneltilen soruya yazılı yanıt verdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO), Akdeniz'de yeni araştırma ve sondaj faaliyetleri için ruhsat başvurusunda bulunduğu sahaların, Türkiye'nin Birleşmiş Milletlere (BM) bildirdiği kıta sahanlığı sınırları içinde olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin bu sahada egemen haklarını kullanmayı kararlılıkla sürdüreceğini bildirdi.

 

Aksoy’un Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias’ın Türkiye Petrolleri’nin sismik araştırma ve sondaj faaliyetleri için ruhsat başvurusuna ilişkin açıklaması hakkındaki soruya cevabı şu şekilde:

 

"Türkiye Petrolleri’nin araştırma ve sondaj faaliyetleri  gerçekleştirmek üzere başvuruda bulunduğu yeni ruhsat sahaları,  ülkemizin BM’ye bildirdiği kıta sahanlığı sınırları içindedir. Ülkemiz, defalarca duyurduğu bu sahada egemen haklarını kullanmayı  kararlılıkla sürdürecektir.

 

Doğu Akdeniz’de ülkemizin ve Kıbrıslı Türklerin haklarını koruma  konusunda kararlılığımız tamdır. Bu çerçevede, sismik araştırma ve  sondaj faaliyetlerimiz evvelce belirlenen programa göre  sürdürülmektedir.” İfadeleri yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.