LNG Yüzer Terminali'nin Güvenlik Sistemleri Siemens'ten

YENİLENEBİLİR ENERJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 19:55, Güncelleme: 25.05.2019 - 19:55 3386+ kez okundu.
 

LNG Yüzer Terminali'nin Güvenlik Sistemleri Siemens'ten

23 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk yüzer LNG terminalinin güvenlik sistemleri Siemens tarafından yapıldı.

23 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk yüzer LNG terminalinin güvenlik sistemleri Siemens tarafından yapıldı. Özellikle doğalgaz ihtiyacının yoğunlaştığı kış aylarında kullanılması beklenen ilk yüzer LNG (Sıvılıştırılmış Doğalgaz) terminalinin otomasyon, elektrifikasyon, yangın ve gaz Algılama sistemleri, entegre telecom ve güvenlik sistemleri işlerinin tasarımı, imalatı ve devreye alınması işlerini Siemens Türkiye üstlenmişti. FSRU üzerinde ve terminalde birbiri ile insansız ortamda haberleşebilen, Siemens’in otomasyon sistemlerinin kullanıldığı projede, entegre güvenlik ve yangın algılama sistemleriyle terminalde olası risklerin önüne geçilmiş olacak. Ulusal doğalgaz şebekesine anında bilgi aktarılabilecek şekilde düzenlenen terminalde, Ulusal Doğalgaz Şebekesi'ni işleten BOTAŞ hem LNG gemisi, hem FSRU hem de terminal üzerindeki tüm bilgilere anında ulaşabilecek.
23 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk yüzer LNG terminalinin güvenlik sistemleri Siemens tarafından yapıldı.

23 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk yüzer LNG terminalinin güvenlik sistemleri Siemens tarafından yapıldı.

Özellikle doğalgaz ihtiyacının yoğunlaştığı kış aylarında kullanılması beklenen ilk yüzer LNG (Sıvılıştırılmış Doğalgaz) terminalinin otomasyon, elektrifikasyon, yangın ve gaz Algılama sistemleri, entegre telecom ve güvenlik sistemleri işlerinin tasarımı, imalatı ve devreye alınması işlerini Siemens Türkiye üstlenmişti.

FSRU üzerinde ve terminalde birbiri ile insansız ortamda haberleşebilen, Siemens’in otomasyon sistemlerinin kullanıldığı projede, entegre güvenlik ve yangın algılama sistemleriyle terminalde olası risklerin önüne geçilmiş olacak. Ulusal doğalgaz şebekesine anında bilgi aktarılabilecek şekilde düzenlenen terminalde, Ulusal Doğalgaz Şebekesi'ni işleten BOTAŞ hem LNG gemisi, hem FSRU hem de terminal üzerindeki tüm bilgilere anında ulaşabilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.