Yerli ve Yenilenebilir Kaynaklardan Elektrik Üretimi İlk 5 Ayda Yüzde 66 Oldu

YENİLENEBİLİR ENERJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.06.2020 - 14:15, Güncelleme: 03.06.2020 - 14:15 3297+ kez okundu.
 

Yerli ve Yenilenebilir Kaynaklardan Elektrik Üretimi İlk 5 Ayda Yüzde 66 Oldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Uzun vadeli yatırımlarımızın meyvelerini toplamaya devam ediyoruz” diyerek 2020 yılının ilk 5 ayına ait yerli ve yenilenebilir elektrik üretimine ilişkin açıklamada bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Uzun vadeli  yatırımlarımızın meyvelerini toplamaya devam ediyoruz” diyerek 2020  yılının ilk 5 ayına ait yerli ve yenilenebilir elektrik üretimine ilişkin açıklamada bulundu.   Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Twitter hesabından 2020 yılında ilk 5  ayda gerçekleşen yerli ve yenilenebilir elektrik üretimine ilişkin bir görsel paylaştı. Uzun vadeli yapılan yatırımların meyvelerinin toplamaya devam edildiğini belirten  Dönmez, “Uzun vadeli yatırımlarımızın  meyvelerini toplamaya devam ediyoruz. 24 Mayıs’taki günlük rekorun  ardından geçen yıl yüzde 62 olan yerli ve yenilenebilir kaynaklardan  elektrik üretimimiz, bu yılın ilk 5 ayında yüzde 66 oldu” diyerek  hedefin net olduğunu vurguladı.   “Hedef net  ‘Daha fazla yerli, daha fazla yenilenebilir’ Türkiye”  ifadeleriyle yaptığı paylaşımda Dönmez, Türkiye’de yerli ve  yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretiminin 24 Mayıs’ta yüzde 90’a  ulaştığını aktardı. Tabloda toplam elektrik üretimindeki oranların  yerli kömür enerjisinde yüzde 13,8, rüzgar enerjisinde yüzde 8,8,  jeotermal enerjide 3,6, hidrolik enerjisinde yüzde 34,3, güneş  enerjisinde yüzde 3,5, biyokütle enerjisinde yüzde 1,8, diğer enerji  türlerinde yüzde 0,2 olmak üzere toplam yerli ve yenilenebilir  elektrik üretimi yüzde 66 olarak paylaşıldı.  
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Uzun vadeli yatırımlarımızın meyvelerini toplamaya devam ediyoruz” diyerek 2020 yılının ilk 5 ayına ait yerli ve yenilenebilir elektrik üretimine ilişkin açıklamada bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Uzun vadeli  yatırımlarımızın meyvelerini toplamaya devam ediyoruz” diyerek 2020  yılının ilk 5 ayına ait yerli ve yenilenebilir elektrik üretimine ilişkin açıklamada bulundu.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Twitter hesabından 2020 yılında ilk 5  ayda gerçekleşen yerli ve yenilenebilir elektrik üretimine ilişkin bir görsel paylaştı. Uzun vadeli yapılan yatırımların meyvelerinin toplamaya devam edildiğini belirten  Dönmez, “Uzun vadeli yatırımlarımızın  meyvelerini toplamaya devam ediyoruz. 24 Mayıs’taki günlük rekorun  ardından geçen yıl yüzde 62 olan yerli ve yenilenebilir kaynaklardan  elektrik üretimimiz, bu yılın ilk 5 ayında yüzde 66 oldu” diyerek  hedefin net olduğunu vurguladı.

 

“Hedef net  ‘Daha fazla yerli, daha fazla yenilenebilir’ Türkiye”  ifadeleriyle yaptığı paylaşımda Dönmez, Türkiye’de yerli ve  yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretiminin 24 Mayıs’ta yüzde 90’a  ulaştığını aktardı. Tabloda toplam elektrik üretimindeki oranların  yerli kömür enerjisinde yüzde 13,8, rüzgar enerjisinde yüzde 8,8,  jeotermal enerjide 3,6, hidrolik enerjisinde yüzde 34,3, güneş  enerjisinde yüzde 3,5, biyokütle enerjisinde yüzde 1,8, diğer enerji  türlerinde yüzde 0,2 olmak üzere toplam yerli ve yenilenebilir  elektrik üretimi yüzde 66 olarak paylaşıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.