Petrol Üretim Kısıntısı Uzatıldı

PETROL - LPG (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.06.2020 - 10:32, Güncelleme: 08.06.2020 - 11:11 2891+ kez okundu.
 

Petrol Üretim Kısıntısı Uzatıldı

OPEC ve OPEC dışı bazı üreticiler, Mayıs ve Haziran ayları için uygulanmakta olan üretim kısıntısını Temmuz sonuna kadar uzattılar.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üreticiler arasında 6 Haziranda yapılan toplantıda, Mayıs ve Haziran ayları için uygulanmakta olan üretim kısıntısını Temmuz sonuna kadar uzatma kararı aldılar.   OPEC+ olarak adlandırılan ülkeler, 9,7 milyon varil/gün olan üretim  kısıntısının 1 ay uzatılmasını kararlaştırırken, Irak ve Nijerya gibi  anlaşmaya taraf olan ancak Mayıs ile Haziran'da kendilerine verilen  kotanın üzerinde üretim yapan ülkelerden Temmuz-Eylül döneminde ekstra  kısıntı yaparak bunu telafi etmelerini de talep ettiler.   Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Aldullaziz bin Salman OPEC+ video konferansında yaptığı konuşmada, "Büyük petrol tüketicile ekonomilerin talebi salgın karşısında uygulanan karantina tedbirleri  öncesine dönüyor. Ancak henüz tehlikeyi atlatmış değiliz ve zorluklar  önümüzdeki durmaya devam ediyorlar" ifadelerini kullandı.   Rusya, 2020 Yılında Petrol Üretimini 510-520 Milyon Tona İndirecek   OPEC+ toplantısından kısa süre sonra açıklama yapan  Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, Rusya'nın ham petrol üretimini 2020 yılında 2019 yılındaki 561 milyon tondan 510-520 milyon ton aralığına indireceğini söyledi.
OPEC ve OPEC dışı bazı üreticiler, Mayıs ve Haziran ayları için uygulanmakta olan üretim kısıntısını Temmuz sonuna kadar uzattılar.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üreticiler arasında 6 Haziranda yapılan toplantıda, Mayıs ve Haziran ayları için uygulanmakta olan üretim kısıntısını Temmuz sonuna kadar uzatma kararı aldılar.

 

OPEC+ olarak adlandırılan ülkeler, 9,7 milyon varil/gün olan üretim  kısıntısının 1 ay uzatılmasını kararlaştırırken, Irak ve Nijerya gibi  anlaşmaya taraf olan ancak Mayıs ile Haziran'da kendilerine verilen  kotanın üzerinde üretim yapan ülkelerden Temmuz-Eylül döneminde ekstra  kısıntı yaparak bunu telafi etmelerini de talep ettiler.

 

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Aldullaziz bin Salman OPEC+ video konferansında yaptığı konuşmada, "Büyük petrol tüketicile ekonomilerin talebi salgın karşısında uygulanan karantina tedbirleri  öncesine dönüyor. Ancak henüz tehlikeyi atlatmış değiliz ve zorluklar  önümüzdeki durmaya devam ediyorlar" ifadelerini kullandı.

 

Rusya, 2020 Yılında Petrol Üretimini 510-520 Milyon Tona İndirecek

 

OPEC+ toplantısından kısa süre sonra açıklama yapan  Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, Rusya'nın ham petrol üretimini 2020 yılında 2019 yılındaki 561 milyon tondan 510-520 milyon ton aralığına indireceğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler