Enerji Alanında Ar-Ge Desteği Alacak Üniversiteler Belli Oldu

YENİLENEBİLİR ENERJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.06.2020 - 14:41, Güncelleme: 08.06.2020 - 14:41 3361+ kez okundu.
 

Enerji Alanında Ar-Ge Desteği Alacak Üniversiteler Belli Oldu

Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Teknik Destek Projesi (YEVDES) kapsamında Ar-Ge desteği alacak üniversiteler belirlendi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Avrupa Birliği (AB) finansmanıyla yürüttüğü Belediyeler ve Üniversiteler için Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Teknik Destek Projesi (YEVDES) Dördüncü Bileşeni kapsamında üniversiteler tarafından yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanında geliştirilen Ar-Ge projelerine yönelik teknik destek başvurularının değerlendirmesi tamamlandı ve destek alacak projeler belirlendi.   56 farklı proje başvurusu, Proje Değerlendirme Komitesi’nce puanlandı. Değerlendirmede üniversitenin kurumsal kapasitesi ve geçmiş proje deneyimi, proje koordinatörü ya da takım lideri ile ilgili bilgiler, araştırma grubunun diğer üyeleri ile ilgili bilgiler, ulusal Ar-Ge öncelikleri ve stratejileri bağlamında önerilen projenin sağlayacağı öngörülen faydalar ve araştırma gruplarının proje sonuçlarının yaygınlaştırılmasına ilişkin planları gibi faktörler dikkate alındı.   Bileşen kapsamında toplam 12 araştırma grubuna uzman desteği sağlanacak, 6 araştırma grubu da yurtdışı çalışma ziyaretlerine katılarak yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarında en iyi uygulama örneklerini yerinde gözlemleme fırsatı bulacak.   Desteklerden yararlanmaya hak kazanan ekiplerin 1 Temmuz 2020 tarihine kadar başvurularını teyit etmesi gerekmekte olup, herhangi bir araştırma grubunun destekten vazgeçmesi ya da proje ekibi tarafından talep edilecek evrakları zamanında iletmemesi durumunda, yedek listedeki araştırma grupları desteklerden yararlanma hakkı kazanacak.   Proje Ekibi, uzman desteği ve çalışma ziyareti başlığı altında destek almaya hak kazanan araştırma gruplarının takım liderleri ve proje koordinatörleri ile iletişime geçerek uygulama takvimini belirleyecek.  
Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Teknik Destek Projesi (YEVDES) kapsamında Ar-Ge desteği alacak üniversiteler belirlendi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Avrupa Birliği (AB) finansmanıyla yürüttüğü Belediyeler ve Üniversiteler için Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Teknik Destek Projesi (YEVDES) Dördüncü Bileşeni kapsamında üniversiteler tarafından yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanında geliştirilen Ar-Ge projelerine yönelik teknik destek başvurularının değerlendirmesi tamamlandı ve destek alacak projeler belirlendi.

 

56 farklı proje başvurusu, Proje Değerlendirme Komitesi’nce puanlandı. Değerlendirmede üniversitenin kurumsal kapasitesi ve geçmiş proje deneyimi, proje koordinatörü ya da takım lideri ile ilgili bilgiler, araştırma grubunun diğer üyeleri ile ilgili bilgiler, ulusal Ar-Ge öncelikleri ve stratejileri bağlamında önerilen projenin sağlayacağı öngörülen faydalar ve araştırma gruplarının proje sonuçlarının yaygınlaştırılmasına ilişkin planları gibi faktörler dikkate alındı.

 

Bileşen kapsamında toplam 12 araştırma grubuna uzman desteği sağlanacak, 6 araştırma grubu da yurtdışı çalışma ziyaretlerine katılarak yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarında en iyi uygulama örneklerini yerinde gözlemleme fırsatı bulacak.

 

Desteklerden yararlanmaya hak kazanan ekiplerin 1 Temmuz 2020 tarihine kadar başvurularını teyit etmesi gerekmekte olup, herhangi bir araştırma grubunun destekten vazgeçmesi ya da proje ekibi tarafından talep edilecek evrakları zamanında iletmemesi durumunda, yedek listedeki araştırma grupları desteklerden yararlanma hakkı kazanacak.

 

Proje Ekibi, uzman desteği ve çalışma ziyareti başlığı altında destek almaya hak kazanan araştırma gruplarının takım liderleri ve proje koordinatörleri ile iletişime geçerek uygulama takvimini belirleyecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.