PETDER’den Petrol Fiyatlarına İlişkin Açıklama

PETROL - LPG (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.06.2020 - 14:42, Güncelleme: 08.06.2020 - 14:42 2291+ kez okundu.
 

PETDER’den Petrol Fiyatlarına İlişkin Açıklama

Petrol Sanayi Derneği (PETDER) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Şiper, petrol fiyatlarındaki yükselişi değerlendirdi.

Petrol Sanayi Derneği (PETDER) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Şiper, petrol fiyatlarındaki  yükselişi değerlendirdi. Şipel, “Ürün fiyatındaki artışın, maalesef önümüzdeki günlerde pompa satış fiyatlarına da yansıması beklenmektedir.”dedi.   Güncel Brent ve dizel fiyatları hakkında bilgi veren PETDER Yönetim Kurulu Başkanı Selim Şiper, “Geçtiğimiz hafta, EPDK’nın önderliğinde Türkiye’deki bazı  akaryakıt dağıtım şirketleri, marjlarından fedakârlık ederek pompa  satış fiyatlarında indirime gitmişti. Sokağa çıkma ve şehirlerarası  seyahat kısıtlamalarının kaldırılması ile bunun pozitif etkisinin  görüleceği öngörülüyordu. Ancak, OPEC üretiminin kısıtlanması ile  birlikte petrol fiyatlarının da tekrar yükselişe geçtiği  görülmektedir. Son bir ay içerisinde 20 USD’den 42-43 USD’ye yükselen  brent petrol, 200 USD’den yaklaşık 350 USD’ye yükselen dizel ürün  fiyatından dolayı pompa fiyatlarının artması söz konusu olmuştur.   Tüm bu gelişmeler, Türkiye akaryakıt piyasasındaki bazı dağıtım  şirketlerinin geçtiğimiz hafta uygulamaya koydukları indirimlerin  dışında seyretmiştir.   İndirilen marj seviyeleri korunmakla birlikte, petrol piyasasında  yaşanan bu gelişmelerin tetiklediği ürün fiyatındaki artışın, maalesef  önümüzdeki günlerde pompa satış fiyatlarına da yansıması  beklenmektedir. Petrol fiyatlarının bir müddet daha 40-50 USD arasında kalacağını  öngörüyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Petrol Sanayi Derneği (PETDER) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Şiper, petrol fiyatlarındaki yükselişi değerlendirdi.

Petrol Sanayi Derneği (PETDER) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Şiper, petrol fiyatlarındaki  yükselişi değerlendirdi. Şipel, “Ürün fiyatındaki artışın, maalesef önümüzdeki günlerde pompa satış fiyatlarına da yansıması beklenmektedir.”dedi.

 

Güncel Brent ve dizel fiyatları hakkında bilgi veren PETDER Yönetim Kurulu Başkanı Selim Şiper, “Geçtiğimiz hafta, EPDK’nın önderliğinde Türkiye’deki bazı  akaryakıt dağıtım şirketleri, marjlarından fedakârlık ederek pompa  satış fiyatlarında indirime gitmişti. Sokağa çıkma ve şehirlerarası  seyahat kısıtlamalarının kaldırılması ile bunun pozitif etkisinin  görüleceği öngörülüyordu. Ancak, OPEC üretiminin kısıtlanması ile  birlikte petrol fiyatlarının da tekrar yükselişe geçtiği  görülmektedir. Son bir ay içerisinde 20 USD’den 42-43 USD’ye yükselen  brent petrol, 200 USD’den yaklaşık 350 USD’ye yükselen dizel ürün  fiyatından dolayı pompa fiyatlarının artması söz konusu olmuştur.

 

Tüm bu gelişmeler, Türkiye akaryakıt piyasasındaki bazı dağıtım  şirketlerinin geçtiğimiz hafta uygulamaya koydukları indirimlerin  dışında seyretmiştir.

 

İndirilen marj seviyeleri korunmakla birlikte, petrol piyasasında  yaşanan bu gelişmelerin tetiklediği ürün fiyatındaki artışın, maalesef  önümüzdeki günlerde pompa satış fiyatlarına da yansıması  beklenmektedir. Petrol fiyatlarının bir müddet daha 40-50 USD arasında kalacağını  öngörüyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.