Rosatom, Belene NGS Kapsamında Uzlaşı Belgesini İmzaladı

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.06.2020 - 16:07, Güncelleme: 18.06.2020 - 16:07 3218+ kez okundu.
 

Rosatom, Belene NGS Kapsamında Uzlaşı Belgesini İmzaladı

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom, Framatome SAS ve General Electric Steam Power ile Belene NGS Konulu Uzlaşı Belgesini imzaladı.

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom, Bulgaristan'daki Belene Nükleer Santrali (NGS) ile ilgili olarak stratejik yatırımcı seçim  prosedürü çerçevesinde Framatome SAS (Fransa) ve GE Steam Power ile Uzlaşı Belgesi imzaladı.   Uzlaşı Belgelerini Rosatom'un Kurumsal Gelişim ve Uluslar arası İşletme Genel Müdür Yardımcısı, Satıştan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Kirill Komarov, Framatome’un Satış, Bölgesel Platformlar ve Enstrüman Kontrol’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Frédéric Lelièvre, ve General Electric Steam Power Başkanı Michael Keroulle imzaladı.   Anlaşmalar uyarınca şirketler, Belene NGS inşası ihalesine  katılmak için birlikte çalışacaklar. Anlaşmanın bir parçası olarak, Rosatom Devlet Şirketi rekabetçi bir sürecin ardından projenin  stratejik yatırımcısı olursa, General Electric, Arabelle merkezli bir  türbin-jeneratör setinin ortağı ve Turbine Hall Equipment ve Framatome SAS da Bulgar NGS’nin Enstrümantasyon ve Kontrol (I&C) Sistemlerinin  ana ortakları olacaklar.   Kirill Komarov, “İmzalı Uzlaşı Belgeleri şirketlerimiz arasındaki  yüksek güven düzeyinin altını çiziyor,” diyerek şunları söyledi:  “Eminim ki nükleer endüstri liderleri arasındaki uluslararası  işbirliği, Belene NGS'nin hayata geçirilmesi için en iyi finansal ve  teknik koşulların yaratılmasına yardımcı olacak."   Daha önce, Rosatom, Framatome SAS ve General Electric, Çin Ulusal Nükleer Şirketi (CNNC) ve Kore Hidro & Nükleer Güç Şirketi (KHNP) ile  birlikte Belene NGS projesi için başvuru yapan beş şirketten kısa  listeye girenler arasında yer almışlardı.   Rosatom, Paks-2 NGS (Macaristan) ve Hanhikivi-1 NGS (Finlandiya)  gibi uluslararası projelerde Framatome SAS ve General Electric ile  başarılı işbirliklerinde bulundu. Türkiye'deki Akkuyu NGS projesi ve Mısır'daki El-Dabaa NGS projesi General Electric ile işbirliği  çerçevesinde yürütülüyor. GE ile Rosatom arasındaki ortak girişim,  türbin adası için bir ekipman tedarikçisi olarak hizmet veriyor.
Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom, Framatome SAS ve General Electric Steam Power ile Belene NGS Konulu Uzlaşı Belgesini imzaladı.

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom, Bulgaristan'daki Belene Nükleer Santrali (NGS) ile ilgili olarak stratejik yatırımcı seçim  prosedürü çerçevesinde Framatome SAS (Fransa) ve GE Steam Power ile Uzlaşı Belgesi imzaladı.

 

Uzlaşı Belgelerini Rosatom'un Kurumsal Gelişim ve Uluslar arası İşletme Genel Müdür Yardımcısı, Satıştan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Kirill Komarov, Framatome’un Satış, Bölgesel Platformlar ve Enstrüman Kontrol’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Frédéric Lelièvre, ve General Electric Steam Power Başkanı Michael Keroulle imzaladı.

 

Anlaşmalar uyarınca şirketler, Belene NGS inşası ihalesine  katılmak için birlikte çalışacaklar. Anlaşmanın bir parçası olarak, Rosatom Devlet Şirketi rekabetçi bir sürecin ardından projenin  stratejik yatırımcısı olursa, General Electric, Arabelle merkezli bir  türbin-jeneratör setinin ortağı ve Turbine Hall Equipment ve Framatome SAS da Bulgar NGS’nin Enstrümantasyon ve Kontrol (I&C) Sistemlerinin  ana ortakları olacaklar.

 

Kirill Komarov, “İmzalı Uzlaşı Belgeleri şirketlerimiz arasındaki  yüksek güven düzeyinin altını çiziyor,” diyerek şunları söyledi:  “Eminim ki nükleer endüstri liderleri arasındaki uluslararası  işbirliği, Belene NGS'nin hayata geçirilmesi için en iyi finansal ve  teknik koşulların yaratılmasına yardımcı olacak."

 

Daha önce, Rosatom, Framatome SAS ve General Electric, Çin Ulusal Nükleer Şirketi (CNNC) ve Kore Hidro & Nükleer Güç Şirketi (KHNP) ile  birlikte Belene NGS projesi için başvuru yapan beş şirketten kısa  listeye girenler arasında yer almışlardı.

 

Rosatom, Paks-2 NGS (Macaristan) ve Hanhikivi-1 NGS (Finlandiya)  gibi uluslararası projelerde Framatome SAS ve General Electric ile  başarılı işbirliklerinde bulundu. Türkiye'deki Akkuyu NGS projesi ve Mısır'daki El-Dabaa NGS projesi General Electric ile işbirliği  çerçevesinde yürütülüyor. GE ile Rosatom arasındaki ortak girişim,  türbin adası için bir ekipman tedarikçisi olarak hizmet veriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.