Haziran Ayı İçin Öngörülen YEKDEM Maliyeti Revize Edildi

YENİLENEBİLİR ENERJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.06.2020 - 09:35, Güncelleme: 22.06.2020 - 09:35 3263+ kez okundu.
 

Haziran Ayı İçin Öngörülen YEKDEM Maliyeti Revize Edildi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK), 2020 yılı Haziran ayına ilişkin YEKDEM maliyet tutarı beklentisini 106,82 TL/MWh’den 134,36 TL’ye yükseltti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Haziran ayı için tedarik  edilen birim enerji miktarı başına öngörülen Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması (YEKDEM) maliyetini revize etti. EPDK'nin konu ile ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.   Buna göre, EPDK 2020 yılı Haziran dönemi için tedarik edilen  birim enerji miktarı başına öngörülen YEKDEM maliyeti rakamını 134,36 TL/MWh olarak revize etti. Bu tutar daha önce EPDK tarafından revize  edilmiş haliyle 106,82 TL/MWh seviyesindeydi.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK), 2020 yılı Haziran ayına ilişkin YEKDEM maliyet tutarı beklentisini 106,82 TL/MWh’den 134,36 TL’ye yükseltti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Haziran ayı için tedarik  edilen birim enerji miktarı başına öngörülen Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması (YEKDEM) maliyetini revize etti. EPDK'nin konu ile ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

Buna göre, EPDK 2020 yılı Haziran dönemi için tedarik edilen  birim enerji miktarı başına öngörülen YEKDEM maliyeti rakamını 134,36 TL/MWh olarak revize etti. Bu tutar daha önce EPDK tarafından revize  edilmiş haliyle 106,82 TL/MWh seviyesindeydi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler