Çin'in Doğalgaz Üretimi Mayıs Ayında Arttı

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.06.2020 - 09:47, Güncelleme: 22.06.2020 - 09:47 2525+ kez okundu.
 

Çin'in Doğalgaz Üretimi Mayıs Ayında Arttı

Çin’in doğalgaz üretimi Mayıs’ta, bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 12,7 yükselerek 15,9 milyar metreküpe çıktı.

Çin, resmi verilere göre, geçtiğimiz ay içinde doğalgaz üretiminde  daha yüksek bir artış hızına ulaştı.   Çin Uluslararası Radyosunun mail yoluyla paylaştığı habere göre, Devlet İstatistik Ofisi, üretimin mayısta, bir önceki yılın aynı ayına  kıyasla yüzde 12,7 yükselerek 15,9 milyar metreküplük bir miktara vardığını  açıklayan verileri yayınladı.   Bu suretle günlük ortalama üretim 510 milyon metreküpe ulaşmakta. Aslında yılın ilk beş ayı ele alınacak olursa, bu sürede ülkenin  doğalgaz üretimi bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10,1 oranında  artarak 78,8 milyar metreküpe ulaşmış oluyor.   Öte yandan ülkenin doğalgaz ithalatı, yine Devlet İstatistik Ofisi'nden gelen verilere bakıldığında, bu yıl geçen yıla göre yüzde 3,7  oranında artarak, geçen ay 7,84 milyon ton olarak gerçekleşti. 
Çin’in doğalgaz üretimi Mayıs’ta, bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 12,7 yükselerek 15,9 milyar metreküpe çıktı.

Çin, resmi verilere göre, geçtiğimiz ay içinde doğalgaz üretiminde  daha yüksek bir artış hızına ulaştı.

 

Çin Uluslararası Radyosunun mail yoluyla paylaştığı habere göre, Devlet İstatistik Ofisi, üretimin mayısta, bir önceki yılın aynı ayına  kıyasla yüzde 12,7 yükselerek 15,9 milyar metreküplük bir miktara vardığını  açıklayan verileri yayınladı.

 

Bu suretle günlük ortalama üretim 510 milyon metreküpe ulaşmakta. Aslında yılın ilk beş ayı ele alınacak olursa, bu sürede ülkenin  doğalgaz üretimi bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10,1 oranında  artarak 78,8 milyar metreküpe ulaşmış oluyor.

 

Öte yandan ülkenin doğalgaz ithalatı, yine Devlet İstatistik Ofisi'nden gelen verilere bakıldığında, bu yıl geçen yıla göre yüzde 3,7  oranında artarak, geçen ay 7,84 milyon ton olarak gerçekleşti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.