ADNOC, 6 Global Şirket İle 20 Milyar Dolarlık Anlaşma İmzaladı

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.06.2020 - 15:37, Güncelleme: 23.06.2020 - 15:37 2927+ kez okundu.
 

ADNOC, 6 Global Şirket İle 20 Milyar Dolarlık Anlaşma İmzaladı

Birleşik Arap Emirlikleri devlet petrol şirketi ADNOC 6 global şirket ile 20 milyar dolarlık anlaşma imzaladı

2020 yılının en büyük enerji anlaşmasına Birleşik Arap Emirlikleri'nde imza atıldı. Birleşik Arap Emirlikleri devlet petrol şirketi ADNOC, bölgeye bugüne kadar tek seferde  yapılmış en büyük enerji altyapısı yatırımı için 6 global şirket  ile anlaştı. Varılan anlaşma Birleşik Arap Emirlikleri'ne 10,1 milyar dolar doğrudan yabancı yatırımı getirecek.   Global Infrastructure Partners, Brookfield Asset Management, GIC, Ontario Teachers’ Pension Plan Board, NH Investment & Securities ve Snam'ın oluyturduğu konsorsiyum ADNOC'ın yeni oluşturduğu bağlı  ortaklığı ADNOC Gas Pipeline Assets'in yüzde 49 nissesini aldı. ADNOC Gas Pipeline Assets, 38 boru hattının kiralama haklarını sahip  olarak kuruldu.
Birleşik Arap Emirlikleri devlet petrol şirketi ADNOC 6 global şirket ile 20 milyar dolarlık anlaşma imzaladı

2020 yılının en büyük enerji anlaşmasına Birleşik Arap Emirlikleri'nde imza atıldı. Birleşik Arap Emirlikleri devlet petrol şirketi ADNOC, bölgeye bugüne kadar tek seferde  yapılmış en büyük enerji altyapısı yatırımı için 6 global şirket  ile anlaştı. Varılan anlaşma Birleşik Arap Emirlikleri'ne 10,1 milyar dolar doğrudan yabancı yatırımı getirecek.

 

Global Infrastructure Partners, Brookfield Asset Management, GIC, Ontario Teachers’ Pension Plan Board, NH Investment & Securities ve Snam'ın oluyturduğu konsorsiyum ADNOC'ın yeni oluşturduğu bağlı  ortaklığı ADNOC Gas Pipeline Assets'in yüzde 49 nissesini aldı. ADNOC Gas Pipeline Assets, 38 boru hattının kiralama haklarını sahip  olarak kuruldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler