BİM Enerjisini Güneş Enerjisinden Sağlanacak

ŞİRKET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.06.2020 - 16:35, Güncelleme: 23.06.2020 - 16:35 3623+ kez okundu.
 

BİM Enerjisini Güneş Enerjisinden Sağlanacak

BİM depolarında kullanılan enerjinin çok büyük kısmı güneş enerjisinden sağlanacak.

BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. karbon ayak izini azaltmak yönünde örnek bir  adım attı. BİM depolarında kullanılan enerjinin çok büyük kısmı güneş enerjisinden sağlanacak. Hiçbir şekilde arsa veya arazi işgal etmeden,  depoların çatılarına kurulacak GES sistemi ile güneş enerjisi  üretilecek. Bunun ilk uygulaması BİM'in Batman deposunda  gerçekleştirildi.   Depo çatısının yüzde 30'luk bölümü kullanılarak depo  enerji gereksiniminin yüzde 70'i buradan karşılanıyor. Batman depo  çatısının tamamından enerji alınması sağlandığında bölge mağazalarının  da enerji ihtiyacı karşılanabilecek. Bunun gerçekleşmesi için ilgili  otoritelerle görüşmeler devam ediyor. Yurt genelindeki diğer depolarda  da projeler tamamlandıkça güneş enerjisi devreye alınacak.   BİM bu projeyle hem karbon ayak izini azaltarak çevreyi koruyor,  hem de ülke ekonomisine katkı yapıyor. Batman'daki uygulamayla karbon salınımında yılda 287 bin 621 ton azalma olacağı ve etkinin 4 bin 600'den  fazla ağaç kazanımına denk düşeceği ölçülüyor.
BİM depolarında kullanılan enerjinin çok büyük kısmı güneş enerjisinden sağlanacak.

BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. karbon ayak izini azaltmak yönünde örnek bir  adım attı. BİM depolarında kullanılan enerjinin çok büyük kısmı güneş enerjisinden sağlanacak. Hiçbir şekilde arsa veya arazi işgal etmeden,  depoların çatılarına kurulacak GES sistemi ile güneş enerjisi  üretilecek. Bunun ilk uygulaması BİM'in Batman deposunda  gerçekleştirildi.

 

Depo çatısının yüzde 30'luk bölümü kullanılarak depo  enerji gereksiniminin yüzde 70'i buradan karşılanıyor. Batman depo  çatısının tamamından enerji alınması sağlandığında bölge mağazalarının  da enerji ihtiyacı karşılanabilecek. Bunun gerçekleşmesi için ilgili  otoritelerle görüşmeler devam ediyor. Yurt genelindeki diğer depolarda  da projeler tamamlandıkça güneş enerjisi devreye alınacak.

 

BİM bu projeyle hem karbon ayak izini azaltarak çevreyi koruyor,  hem de ülke ekonomisine katkı yapıyor. Batman'daki uygulamayla karbon salınımında yılda 287 bin 621 ton azalma olacağı ve etkinin 4 bin 600'den  fazla ağaç kazanımına denk düşeceği ölçülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.