Enagas ve BP, İspanya'da LNG, CNG'de İşbirliği Yapacak

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.07.2020 - 13:51, Güncelleme: 10.07.2020 - 13:51 2207+ kez okundu.
 

Enagas ve BP, İspanya'da LNG, CNG'de İşbirliği Yapacak

Enagas ve BP, emisyonları azaltma hamlesinin bir parçası olarak İspanya'daki ulaşım sektörü için yakıt olarak LNG ve CNG kullanımını teşvik etmek için bir araya geldi.

İspanyol enerji şirketi Enagas ile İngiliz enerji şirketi BP, emisyonları azaltma hamlesinin bir parçası olarak İspanya'daki ulaşım sektörü için yakıt olarak sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ve Sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) kullanımını teşvik etmek için bir araya geldi.   Perşembe günü imzalanan işbirliği anlaşması, yenilenebilir gazların tanıtımını ve girişimcilik ve yenilik projelerini de içeriyor. Enagas, ortak bir açıklamaya göre Scale Gas birimi aracılığıyla BP'nin servis istasyonları ağı içinde LNG ve CNG dolum istasyonları geliştirecek.   Anlaşmaya göre ikili, İspanyol enerji karışımındaki rolünü artırmak için yenilenebilir gaz kullanımını da teşvik edecek. Bu amaçla BP, Enagas'ın şirketi Bioengas tarafından üretilen biyometanı satın alacak.   Enerji devi ayrıca İspanya'da ulusal bir biyometan pazarının oluşturulmasında yer alacak ve yeni fırsatların belirlenmesine yardımcı olacak.   İngiltere merkezli BP, bu yılın başlarında 2050 yılına kadar sıfır karbon emisyonu olmayı hedeflediğini ve endüstrinin en iddialı iklim hedeflerinden birini belirlediğini söyledi.   Şirket, BP operasyonları ile petrol ve gaz üretimi arasında net sıfır statüsüne ulaşılmasını içeren beş hedef belirledi. Hedefler arasında BP'nin sattığı ürünlerin karbon yoğunluğunda% 50'lik bir azalma ve petrol ve gaz dışı işletmelere yapılan yatırımların artırılması da yer alıyor.   Açıklama, Covid-19 salgını ile ilgili mevcut piyasa kargaşasının sadece “enerjiyi yeniden hayal etme amacına ulaşma ihtiyacını teyit ediyor” dedi.   Bu arada BP, Enagas ile yapılan bu yeni anlaşmaya ek olarak düşük emisyonlu faaliyetlere yatırımlarını yavaş yavaş “odakladı”. İspanyol LNG terminal operatörü de 2050 yılına kadar karbon nötrlüğüne ulaşmayı hedefliyor.
Enagas ve BP, emisyonları azaltma hamlesinin bir parçası olarak İspanya'daki ulaşım sektörü için yakıt olarak LNG ve CNG kullanımını teşvik etmek için bir araya geldi.

İspanyol enerji şirketi Enagas ile İngiliz enerji şirketi BP, emisyonları azaltma hamlesinin bir parçası olarak İspanya'daki ulaşım sektörü için yakıt olarak sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ve Sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) kullanımını teşvik etmek için bir araya geldi.

 

Perşembe günü imzalanan işbirliği anlaşması, yenilenebilir gazların tanıtımını ve girişimcilik ve yenilik projelerini de içeriyor. Enagas, ortak bir açıklamaya göre Scale Gas birimi aracılığıyla BP'nin servis istasyonları ağı içinde LNG ve CNG dolum istasyonları geliştirecek.

 

Anlaşmaya göre ikili, İspanyol enerji karışımındaki rolünü artırmak için yenilenebilir gaz kullanımını da teşvik edecek. Bu amaçla BP, Enagas'ın şirketi Bioengas tarafından üretilen biyometanı satın alacak.

 

Enerji devi ayrıca İspanya'da ulusal bir biyometan pazarının oluşturulmasında yer alacak ve yeni fırsatların belirlenmesine yardımcı olacak.

 

İngiltere merkezli BP, bu yılın başlarında 2050 yılına kadar sıfır karbon emisyonu olmayı hedeflediğini ve endüstrinin en iddialı iklim hedeflerinden birini belirlediğini söyledi.

 

Şirket, BP operasyonları ile petrol ve gaz üretimi arasında net sıfır statüsüne ulaşılmasını içeren beş hedef belirledi. Hedefler arasında BP'nin sattığı ürünlerin karbon yoğunluğunda% 50'lik bir azalma ve petrol ve gaz dışı işletmelere yapılan yatırımların artırılması da yer alıyor.

 

Açıklama, Covid-19 salgını ile ilgili mevcut piyasa kargaşasının sadece “enerjiyi yeniden hayal etme amacına ulaşma ihtiyacını teyit ediyor” dedi.

 

Bu arada BP, Enagas ile yapılan bu yeni anlaşmaya ek olarak düşük emisyonlu faaliyetlere yatırımlarını yavaş yavaş “odakladı”. İspanyol LNG terminal operatörü de 2050 yılına kadar karbon nötrlüğüne ulaşmayı hedefliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.