RK Tarafından Bazı Enerji Şirketlerinin Birleşme ve Devralma İşlemleri Onaylandı

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.07.2020 - 13:15, Güncelleme: 16.07.2020 - 13:15 3136+ kez okundu.
 

RK Tarafından Bazı Enerji Şirketlerinin Birleşme ve Devralma İşlemleri Onaylandı

Rekabet Kurulunca, bazı enerji şirketlerinin birleşme ve devralma işlemlerine izin verildi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan kurul kararlarına göre, Türkiye'de kurulacak, petrokimya sektöründe faaliyet gösterecek ve nihai olarak State Oil Company of the Azerbaijan Republic ve BP p.l.c. tarafından kontrol edilecek bir ortak girişim kurulması işlemleri onaylandı.   Socar Turkey LNG Satış AŞ'nin tek kontrolünün Naturelgaz Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından devralınması, Kalyon Enerji Yatırımları AŞ ile Türkerler İnşaat Turizm Madencilik Enerji Üretim Ticaret ve Sanayi AŞ'nin, Kalyon Türkerler Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretim AŞ sermayesinde sahip oldukları payların bir kısmının Metgün Enerji Yatırımları AŞ'ye, bir kısmının ise Efa Group Enerji Üretim Danışmanlık ve Sanayi Ticaret AŞ'ye devredilmesi işlemlerine izin verildi.   Erguvan Enerji Elektrik Üretim AŞ paylarının bir kısmının Batıyel Enerji Elektrik Üretim AŞ tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığı kararına varıldı.
Rekabet Kurulunca, bazı enerji şirketlerinin birleşme ve devralma işlemlerine izin verildi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan kurul kararlarına göre, Türkiye'de kurulacak, petrokimya sektöründe faaliyet gösterecek ve nihai olarak State Oil Company of the Azerbaijan Republic ve BP p.l.c. tarafından kontrol edilecek bir ortak girişim kurulması işlemleri onaylandı.

 

Socar Turkey LNG Satış AŞ'nin tek kontrolünün Naturelgaz Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından devralınması, Kalyon Enerji Yatırımları AŞ ile Türkerler İnşaat Turizm Madencilik Enerji Üretim Ticaret ve Sanayi AŞ'nin, Kalyon Türkerler Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretim AŞ sermayesinde sahip oldukları payların bir kısmının Metgün Enerji Yatırımları AŞ'ye, bir kısmının ise Efa Group Enerji Üretim Danışmanlık ve Sanayi Ticaret AŞ'ye devredilmesi işlemlerine izin verildi.

 

Erguvan Enerji Elektrik Üretim AŞ paylarının bir kısmının Batıyel Enerji Elektrik Üretim AŞ tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığı kararına varıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.