23 Bin Orman Köyünü Elektrik Faturasından Kurtaracak Proje

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.07.2020 - 16:29, Güncelleme: 23.07.2020 - 16:29 3214+ kez okundu.
 

23 Bin Orman Köyünü Elektrik Faturasından Kurtaracak Proje

Orman Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle hayata geçirilen Orman Köylerinde Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi proje kapsamında Türkiye genelindeki 22,941 orman köyü kendi elektriğini kendisi üretecek.

Orman varlıklarının korunması için mücadele eden Orman Genel Müdürlüğü, aynı zamanda orman köylüsünün sosyal ekonomik anlamda desteklenmesi amacıyla yüzün üzerinde proje yürütüyor.   Enerji tasarrufuyla çevrenin korunması konusunda önemli adımlar atan Orman Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle hayata geçirilen Orman Köylerinde Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi proje kapsamında bugün 154 hane elektrik faturası ödemiyor.   18 ilde 22 köy 225 hanenin daha çatısına yüzde yüz hibeyle güneş enerjisi sistemleri (GES) kurmaya başlayan Orman Genel Müdürlüğü, 2020 yılı sonuna kadar 630 haneyi elektrik faturasından kurtaracak. Proje tamamlandığında ise Türkiye genelindeki 22,941 orman köyü kendi elektriğini kendisi üretecek.   Bitkisel ve hayvansal üretimden ısı yalıtımına, mikro kredilerden ormancılık mekanizasyona kadar orman köylüleri için pek çok çalışma yürüten Orman Genel Müdürlüğü, doğal kaynakları koruyan ve enerji tasarrufu sağlayan projeler de geliştirmeye devam ediyor. UNDP ile başlatılan Orman Köylerinde Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi (Orköy PV) proje kapsamında, Konya ve Afyon illerinde 100kWh sahada yapılan kurulum sonrası, Bolu Göynük ilçesinde 5 köyde 30 hanenin çatısına GES kurulumu tamamlandı.   Orköy PV projesi ile orman köylüsünün kendi elektriğini üreterek giderlerinin düşürülmesini, aynı zamanda hem ülke ekonomisine hem de çevrenin korunmasına katkı sağlanmayı amaçladıklarını belirten Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, “Proje kapsamında bugüne kadar 154 hanenin elektrik ihtiyacını güneş enerjisinden karşılanması için kurulumlar tamamlayarak üretime başladık. Temmuz ayında ise ülkemizin farklı bölgelerinde 18 il, 22 köyde 225 hanenin daha çatısına yüzde yüz hibe destekli GES kurulumu gerçekleştireceği. Bu proje sayesinde orman köylümüz enerjisini güneşten, gücünü ise ormandan alıyor” dedi.   Orman Genel Müdürlüğü olarak 2020 yılı sonuna kadar Çatı Tipi GES uygulama sayısını 500 haneye çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Karacabey, böylelikle 2 adet 100 kWh saha kurulumuyla birlikte orman köylerinde toplam 630 hanenin elektriğini güneş enerjisinden karşılayacağını kaydetti.   2022 yılı ağustos ayında tamamlanması hedeflenen proje sonunda ise 22,941 orman köyünde 30 Megawatın (MW) üzerinde güce erişileceğinin altını çizen Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, “Orman köylümüz elektrik faturası ödemekten kurtulacak ve üretilen elektrik enerjisinin vatandaşın tükettiğinden fazla olan kısmının ücreti ise aylık olarak yine kendilerine gelir olarak yansıyacak” diye belirtti.
Orman Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle hayata geçirilen Orman Köylerinde Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi proje kapsamında Türkiye genelindeki 22,941 orman köyü kendi elektriğini kendisi üretecek.

Orman varlıklarının korunması için mücadele eden Orman Genel Müdürlüğü, aynı zamanda orman köylüsünün sosyal ekonomik anlamda desteklenmesi amacıyla yüzün üzerinde proje yürütüyor.

 

Enerji tasarrufuyla çevrenin korunması konusunda önemli adımlar atan Orman Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle hayata geçirilen Orman Köylerinde Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi proje kapsamında bugün 154 hane elektrik faturası ödemiyor.

 

18 ilde 22 köy 225 hanenin daha çatısına yüzde yüz hibeyle güneş enerjisi sistemleri (GES) kurmaya başlayan Orman Genel Müdürlüğü, 2020 yılı sonuna kadar 630 haneyi elektrik faturasından kurtaracak. Proje tamamlandığında ise Türkiye genelindeki 22,941 orman köyü kendi elektriğini kendisi üretecek.

 

Bitkisel ve hayvansal üretimden ısı yalıtımına, mikro kredilerden ormancılık mekanizasyona kadar orman köylüleri için pek çok çalışma yürüten Orman Genel Müdürlüğü, doğal kaynakları koruyan ve enerji tasarrufu sağlayan projeler de geliştirmeye devam ediyor. UNDP ile başlatılan Orman Köylerinde Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi (Orköy PV) proje kapsamında, Konya ve Afyon illerinde 100kWh sahada yapılan kurulum sonrası, Bolu Göynük ilçesinde 5 köyde 30 hanenin çatısına GES kurulumu tamamlandı.

 

Orköy PV projesi ile orman köylüsünün kendi elektriğini üreterek giderlerinin düşürülmesini, aynı zamanda hem ülke ekonomisine hem de çevrenin korunmasına katkı sağlanmayı amaçladıklarını belirten Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, “Proje kapsamında bugüne kadar 154 hanenin elektrik ihtiyacını güneş enerjisinden karşılanması için kurulumlar tamamlayarak üretime başladık. Temmuz ayında ise ülkemizin farklı bölgelerinde 18 il, 22 köyde 225 hanenin daha çatısına yüzde yüz hibe destekli GES kurulumu gerçekleştireceği. Bu proje sayesinde orman köylümüz enerjisini güneşten, gücünü ise ormandan alıyor” dedi.

 

Orman Genel Müdürlüğü olarak 2020 yılı sonuna kadar Çatı Tipi GES uygulama sayısını 500 haneye çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Karacabey, böylelikle 2 adet 100 kWh saha kurulumuyla birlikte orman köylerinde toplam 630 hanenin elektriğini güneş enerjisinden karşılayacağını kaydetti.

 

2022 yılı ağustos ayında tamamlanması hedeflenen proje sonunda ise 22,941 orman köyünde 30 Megawatın (MW) üzerinde güce erişileceğinin altını çizen Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, “Orman köylümüz elektrik faturası ödemekten kurtulacak ve üretilen elektrik enerjisinin vatandaşın tükettiğinden fazla olan kısmının ücreti ise aylık olarak yine kendilerine gelir olarak yansıyacak” diye belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler