“Türkiye'deki Rüzgar Türbinlerine Mobil Bakım Gerçekleşiyor”

ŞİRKET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.08.2020 - 15:31, Güncelleme: 10.08.2020 - 15:31 2612+ kez okundu.
 

“Türkiye'deki Rüzgar Türbinlerine Mobil Bakım Gerçekleşiyor”

Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, mobil bakım atölyeleri ile türbinlerin bakımlarının daha hızlı, güvenilir ve kaliteli sonuçlarla gerçekleştiğinin altını çizdi.

Rüzgardan karşılanan enerji  ihtiyacının üretiminden, türbinlerin bakım ve onarımlarına kadar  birçok aşamanın mobilize gerçekleştiğini belirten Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, mobil bakım atölyeleri ile türbinlerin bakımlarının  daha hızlı, güvenilir ve kaliteli sonuçlarla gerçekleştiğinin altını  çiziyor.   Endüstri 4.0’ın rüzgar enerjisi sektöründe yerini alması, yüksek  düzeyde verimlilik ve üretim kapasitesinde artış elde edilmesine  olanak sağlıyor. Rüzgar enerjisi sektörünün her açıdan ilerleme  kaydetmesinde ise dijitalleşme ve mobilleşme ortaklığının getirdiği  çözümler büyük önem taşıyor. Yurtiçi ve yurtdışındaki rüzgar enerjisi  santrallerine planlı, plansız bakım ve servis hizmetleri sunan Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın’a göre, rüzgar enerjisindeki üretim  verimliliğinin devamlılığı ve türbinlerde yaşanabilecek olumsuzluklara  anında müdahale etmenin çözümü, mobil bakım atölyeleriyle  gerçekleşiyor.   Türbinlere Mobil Bakımlar Gerçekleşiyor Rüzgar enerjisinde yeni hedefler, yüksek verimlilik elde etme  üzerine kuruluyor. Uluslararası arenada da fosil yakıtlarda yaşanan  hem ekonomik hem de çevresel sorunların yarattığı gelişmelerle sık sık  gündeme gelen rüzgar enerjisi, dijital ve mobil iş süreçlerini sonuna  kadar kullanarak geleceğin enerjisi olduğunu gösteriyor. Teknolojik  ilerlemelerle enerji verimliliğinde yaklaşık %20 - %25 artışın  gerçekleştiğini aktaran Ali Aydın, türbinlerin fabrikadan çalışma  sürecine ve devamlılığına kadar her süreçte dijital unsurları  barındırdığını belirtiyor. Endüstri 4.0’ın rüzgar enerjisi sektörünü  yeniden şekillendirmesinin türbin bakım ve onarımlarına da direkt etki  ettiğini dile getiren Aydın, Türkiye’deki rüzgar türbinlerine 7/24  hizmet verebilmenin formülünün mobilize olmaktan geçtiğini ve  gerçekleştirdikleri yatırımlarla ülke enerji arzına bu yönde hizmet  vererek katma değer sağladıklarını ifade ediyor.   Mobil Bakım Atölyeleri ile 7/24 Hizmet Enerji üretimi göz önünde bulundurulduğunda, inspection, servis ve  bakım hizmetinin hızlı ve zamanında verilebilmesi günümüzde giderek  daha önemli hale geliyor. Geç verilen hizmetler pahalı olabiliyor. Kısıtlı bir süre söz konusu olduğunda birden fazla teknik ekip ile  sahada çalışabilmenin, anında ve hızlı bir şekilde müdahale etmenin  çok önemli olduğunu belirten Ali Aydın, mobil bakım atölyeleri ile tam  donanımlı bir çalışma ortamı sağladıklarını aktarıyor. Problemin  yaşandığı türbinin yeniden çalışması ve duruş süresinin kısa  tutulmasının öncelikli görev olduğunu ve en uygun işlemlerin uzman  teknik kadro ile global standartlara göre belirlenmiş çalışma  metotlarıyla kısa sürede gerçekleşmesi gerektiğinin altını çizen Aydın, mobil bakım atölyeleri ile önemli operasyonel süreçlerin bu  denli titiz ve hızlı gerçekleştirebildiklerini dile getiriyor.  
Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, mobil bakım atölyeleri ile türbinlerin bakımlarının daha hızlı, güvenilir ve kaliteli sonuçlarla gerçekleştiğinin altını çizdi.

Rüzgardan karşılanan enerji  ihtiyacının üretiminden, türbinlerin bakım ve onarımlarına kadar  birçok aşamanın mobilize gerçekleştiğini belirten Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, mobil bakım atölyeleri ile türbinlerin bakımlarının  daha hızlı, güvenilir ve kaliteli sonuçlarla gerçekleştiğinin altını  çiziyor.

 

Endüstri 4.0’ın rüzgar enerjisi sektöründe yerini alması, yüksek  düzeyde verimlilik ve üretim kapasitesinde artış elde edilmesine  olanak sağlıyor. Rüzgar enerjisi sektörünün her açıdan ilerleme  kaydetmesinde ise dijitalleşme ve mobilleşme ortaklığının getirdiği  çözümler büyük önem taşıyor. Yurtiçi ve yurtdışındaki rüzgar enerjisi  santrallerine planlı, plansız bakım ve servis hizmetleri sunan Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın’a göre, rüzgar enerjisindeki üretim  verimliliğinin devamlılığı ve türbinlerde yaşanabilecek olumsuzluklara  anında müdahale etmenin çözümü, mobil bakım atölyeleriyle  gerçekleşiyor.

 

Türbinlere Mobil Bakımlar Gerçekleşiyor

Rüzgar enerjisinde yeni hedefler, yüksek verimlilik elde etme  üzerine kuruluyor. Uluslararası arenada da fosil yakıtlarda yaşanan  hem ekonomik hem de çevresel sorunların yarattığı gelişmelerle sık sık  gündeme gelen rüzgar enerjisi, dijital ve mobil iş süreçlerini sonuna  kadar kullanarak geleceğin enerjisi olduğunu gösteriyor. Teknolojik  ilerlemelerle enerji verimliliğinde yaklaşık %20 - %25 artışın  gerçekleştiğini aktaran Ali Aydın, türbinlerin fabrikadan çalışma  sürecine ve devamlılığına kadar her süreçte dijital unsurları  barındırdığını belirtiyor. Endüstri 4.0’ın rüzgar enerjisi sektörünü  yeniden şekillendirmesinin türbin bakım ve onarımlarına da direkt etki  ettiğini dile getiren Aydın, Türkiye’deki rüzgar türbinlerine 7/24  hizmet verebilmenin formülünün mobilize olmaktan geçtiğini ve  gerçekleştirdikleri yatırımlarla ülke enerji arzına bu yönde hizmet  vererek katma değer sağladıklarını ifade ediyor.

 

Mobil Bakım Atölyeleri ile 7/24 Hizmet

Enerji üretimi göz önünde bulundurulduğunda, inspection, servis ve  bakım hizmetinin hızlı ve zamanında verilebilmesi günümüzde giderek  daha önemli hale geliyor. Geç verilen hizmetler pahalı olabiliyor. Kısıtlı bir süre söz konusu olduğunda birden fazla teknik ekip ile  sahada çalışabilmenin, anında ve hızlı bir şekilde müdahale etmenin  çok önemli olduğunu belirten Ali Aydın, mobil bakım atölyeleri ile tam  donanımlı bir çalışma ortamı sağladıklarını aktarıyor. Problemin  yaşandığı türbinin yeniden çalışması ve duruş süresinin kısa  tutulmasının öncelikli görev olduğunu ve en uygun işlemlerin uzman  teknik kadro ile global standartlara göre belirlenmiş çalışma  metotlarıyla kısa sürede gerçekleşmesi gerektiğinin altını çizen Aydın, mobil bakım atölyeleri ile önemli operasyonel süreçlerin bu  denli titiz ve hızlı gerçekleştirebildiklerini dile getiriyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler