Osmangazi EDAŞ WEPs’i İmzaladı

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.08.2020 - 12:32, Güncelleme: 27.08.2020 - 12:32 2446+ kez okundu.
 

Osmangazi EDAŞ WEPs’i İmzaladı

Osmangazi EDAŞ, cinsiyet eşitsizliğini kaldırmak amacıyla ‘Enerjimiz eşit’ diyerek Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (Women’s Empowerment Principles-WEPs) imzacıları arasında yer aldı.

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinin elektrik dağıtım hizmetini sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (OEDAŞ), sürdürülebilirlik odaklı değişim ve dönüşüm hareketinin en önemli halkalarından biri olan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” program kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Osmangazi EDAŞ, UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan, toplumsal cinsiyet eşitliğinin ve kadınların işyerinde ve toplumda güçlendirilmesinin nasıl teşvik edileceği konusunda rehberlik sunan bir dizi prensipten oluşan WEPs’e imza attı.   Osmangazi EDAŞ, enerji sektöründe çalışan kadınları güçlendirecek politikaları oluşturmak ve iş uygulamaları geliştirmek üzere WEPs’i kılavuz alarak ilerleyecek. Osmangazi EDAŞ’ın imzaladığı 7 prensip ise şöyle;   Toplumsal cinsiyet eşitliği için üst düzey ku­rumsal liderlik sağlanması Tüm kadın ve erkeklere iş yaşamında adil dav­ranılması, insan haklarına ve ayrım yapmama ilkesine saygı gösterilmesi; bu ilkelerin destek­lenmesi Tüm kadın ve erkek çalışanların sağlık, güven­lik ve refahının sağlanması Kadınların eğitim, kurs ve profesyonel gelişim olanaklarının desteklenmesi Kadınların güçlenmesi için girişimci gelişimi, tedarik zinciri ve pazarlama yöntemlerinin uygulanması Toplumsal girişimler ve savunuculuk çalışmala­rıyla eşitliğin teşvik edilmesi Toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin elde edilen başarıların değerlendirilmesi ve halka açık raporlanması  
Osmangazi EDAŞ, cinsiyet eşitsizliğini kaldırmak amacıyla ‘Enerjimiz eşit’ diyerek Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (Women’s Empowerment Principles-WEPs) imzacıları arasında yer aldı.

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinin elektrik dağıtım hizmetini sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (OEDAŞ), sürdürülebilirlik odaklı değişim ve dönüşüm hareketinin en önemli halkalarından biri olan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” program kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Osmangazi EDAŞ, UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan, toplumsal cinsiyet eşitliğinin ve kadınların işyerinde ve toplumda güçlendirilmesinin nasıl teşvik edileceği konusunda rehberlik sunan bir dizi prensipten oluşan WEPs’e imza attı.

 

Osmangazi EDAŞ, enerji sektöründe çalışan kadınları güçlendirecek politikaları oluşturmak ve iş uygulamaları geliştirmek üzere WEPs’i kılavuz alarak ilerleyecek. Osmangazi EDAŞ’ın imzaladığı 7 prensip ise şöyle;

 

  • Toplumsal cinsiyet eşitliği için üst düzey ku­rumsal liderlik sağlanması
  • Tüm kadın ve erkeklere iş yaşamında adil dav­ranılması, insan haklarına ve ayrım yapmama ilkesine saygı gösterilmesi; bu ilkelerin destek­lenmesi
  • Tüm kadın ve erkek çalışanların sağlık, güven­lik ve refahının sağlanması
  • Kadınların eğitim, kurs ve profesyonel gelişim olanaklarının desteklenmesi
  • Kadınların güçlenmesi için girişimci gelişimi, tedarik zinciri ve pazarlama yöntemlerinin uygulanması
  • Toplumsal girişimler ve savunuculuk çalışmala­rıyla eşitliğin teşvik edilmesi
  • Toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin elde edilen başarıların değerlendirilmesi ve halka açık raporlanması

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.