GE Yenilenebilir Enerji, Türkiye'de İki Yeni RES’i Daha Hayata Geçiriyor

YENİLENEBİLİR ENERJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.09.2020 - 12:56, Güncelleme: 03.09.2020 - 12:56 3440+ kez okundu.
 

GE Yenilenebilir Enerji, Türkiye'de İki Yeni RES’i Daha Hayata Geçiriyor

GE Yenilenebilir Enerji, Türkiye'de 53 MW üretim kapasiteli Kirazlı ve 32 MW üretim kapasiteli Meryem rüzgâr çiftliklerinin kurulum ve devreye alma süreçlerini tamamladığını duyurdu.

GE Yenilenebilir Enerji, Türkiye’de 53 MW üretim kapasiteli Kirazlı ve 32 MW üretim kapasiteli Meryem rüzgâr santrallerinin kurulum ve devreye alma süreçlerini tamamladı. Bu iki  rüzgâr santrali, Türkerler İnşaat ve RT Enerji tarafından bir yıl önce  verilen daha kapsamlı siparişin bir bölümünü oluşturuyor. Sipariş, Kirazlı, Meryem, Şile, Pamukova ve Mahmut Şevket karasal rüzgâr  santralleri olmak üzere toplam 5 tesisi içeriyor. Bu tesislerde GE'nin 3 MW'lık karasal rüzgâr türbinlerinden 49 adet kullanılacak ve toplam 158 MW'lık enerji üretilecek. Bu sayede bölgeye 183 bin hanenin enerji  ihtiyacını karşılayacak kapasitede yenilenebilir enerji sağlanacak.   Kirazlı Rüzgâr Santrali'nin kurulumu, bulunduğu alanın, çiftlik ve  köylerin içinden geçen 20 kilometrelik küçük ve zahmetli bir yolun  sonundaki tepenin üzerinde yer alması sebebiyle, teknik açıdan önemli  bir başarıyı temsil ediyor.   RT Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Taş ve Türkerler İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker birlikte yaptıkları ortak  açıklamada: "RT-Türkerler ortak girişimi olarak GE'nin genel merkezi  ve Türkiye ekibiyle birlikte yürüttüğümüz çalışmaların sonucunda  ortaya çıkan sinerjiden şirketlerimiz adına mutluluk duyuyoruz. Bu  sinerji sayesinde, Meryem ve Kirazlı rüzgar enerjisi santrallerini  devreye alıyoruz. Diğer yandan, bu iki projeyi de içeren 158 MW'lık  portföyümüzde tarife garantisine ek olarak yerli katkı teşviğinden  yararlandık. GE bizim için bu anlamlı yolculukta sadece bir tedarikçi  değil aynı zamanda bir çözüm ortağıdır" dedi.   GE, türbin kanatlarının üretimini LM Wind Power'ın İzmir, Bergama'daki türbin kanadı üretim tesislerinde yerel olarak  gerçekleştirdi. GE, bu tesislerde şu anda 450'nin üzerinde personel  istihdam ediyor. GE ekibi tüm türbin montajlarını 2020 yılı Haziran  ayı sonunda tamamladı.   GE Yenilenebilir Enerji Karasal Rüzgâr Türbini Grubu Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Başkanı ve CEO'su Manar Al-Moneef ise konuyla  ilgili şunları söyledi: "Halihazırda 1.2 GW'yi aşkın kurulu güç ve 500  rüzgar türbinimizin bulunduğu Türkiye'de yeni enerji projelerini  hayata geçiriyor olmanın ve ülkeye daha fazla yenilenebilir enerji  sağlamanın heyecanını yaşıyoruz. Ülkede yürürlüğe giren YEKDEM ile  birlikte 2020, Türkiye rüzgar enerjisi sektörü için çok önemli bir yıl  oldu. Biz de Türkerler ve RT Enerji ile birlikte bu momentumun bir  parçası olmaktan gurur duyuyoruz."
GE Yenilenebilir Enerji, Türkiye'de 53 MW üretim kapasiteli Kirazlı ve 32 MW üretim kapasiteli Meryem rüzgâr çiftliklerinin kurulum ve devreye alma süreçlerini tamamladığını duyurdu.

GE Yenilenebilir Enerji, Türkiye’de 53 MW üretim kapasiteli Kirazlı ve 32 MW üretim kapasiteli Meryem rüzgâr santrallerinin kurulum ve devreye alma süreçlerini tamamladı. Bu iki  rüzgâr santrali, Türkerler İnşaat ve RT Enerji tarafından bir yıl önce  verilen daha kapsamlı siparişin bir bölümünü oluşturuyor. Sipariş, Kirazlı, Meryem, Şile, Pamukova ve Mahmut Şevket karasal rüzgâr  santralleri olmak üzere toplam 5 tesisi içeriyor. Bu tesislerde GE'nin 3 MW'lık karasal rüzgâr türbinlerinden 49 adet kullanılacak ve toplam 158 MW'lık enerji üretilecek. Bu sayede bölgeye 183 bin hanenin enerji  ihtiyacını karşılayacak kapasitede yenilenebilir enerji sağlanacak.

 

Kirazlı Rüzgâr Santrali'nin kurulumu, bulunduğu alanın, çiftlik ve  köylerin içinden geçen 20 kilometrelik küçük ve zahmetli bir yolun  sonundaki tepenin üzerinde yer alması sebebiyle, teknik açıdan önemli  bir başarıyı temsil ediyor.

 

RT Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Taş ve Türkerler İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker birlikte yaptıkları ortak  açıklamada: "RT-Türkerler ortak girişimi olarak GE'nin genel merkezi  ve Türkiye ekibiyle birlikte yürüttüğümüz çalışmaların sonucunda  ortaya çıkan sinerjiden şirketlerimiz adına mutluluk duyuyoruz. Bu  sinerji sayesinde, Meryem ve Kirazlı rüzgar enerjisi santrallerini  devreye alıyoruz. Diğer yandan, bu iki projeyi de içeren 158 MW'lık  portföyümüzde tarife garantisine ek olarak yerli katkı teşviğinden  yararlandık. GE bizim için bu anlamlı yolculukta sadece bir tedarikçi  değil aynı zamanda bir çözüm ortağıdır" dedi.

 

GE, türbin kanatlarının üretimini LM Wind Power'ın İzmir, Bergama'daki türbin kanadı üretim tesislerinde yerel olarak  gerçekleştirdi. GE, bu tesislerde şu anda 450'nin üzerinde personel  istihdam ediyor. GE ekibi tüm türbin montajlarını 2020 yılı Haziran  ayı sonunda tamamladı.

 

GE Yenilenebilir Enerji Karasal Rüzgâr Türbini Grubu Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Başkanı ve CEO'su Manar Al-Moneef ise konuyla  ilgili şunları söyledi: "Halihazırda 1.2 GW'yi aşkın kurulu güç ve 500  rüzgar türbinimizin bulunduğu Türkiye'de yeni enerji projelerini  hayata geçiriyor olmanın ve ülkeye daha fazla yenilenebilir enerji  sağlamanın heyecanını yaşıyoruz. Ülkede yürürlüğe giren YEKDEM ile  birlikte 2020, Türkiye rüzgar enerjisi sektörü için çok önemli bir yıl  oldu. Biz de Türkerler ve RT Enerji ile birlikte bu momentumun bir  parçası olmaktan gurur duyuyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler