Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan YEDAŞ’a “Sıfır Atık’ Belgesi”

ŞİRKET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.09.2020 - 09:51, Güncelleme: 24.09.2020 - 09:51 2630+ kez okundu.
 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan YEDAŞ’a “Sıfır Atık’ Belgesi”

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım AŞ (YEDAŞ), tüm hizmet binalarında yürüttüğü geri dönüşüm uygulamaları nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan “Sıfır Atık Belgesi”ni almaya hak kazandı.

Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerindeki hizmet binalarında “Sıfır Atık Projesi” kapsamında,  atıkları türlerine göre ayıran üniteler ile geri dönüşüme kazandıran Yeşilırmak Elektrik Dağıtım AŞ (YEDAŞ), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ‘Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı.   Hizmet binalarındaki birimlerin masa altındaki çöp kovalarını kaldıran, ayrıca yine Sıfır Atık Projesi kapsamında kat görevlisi personeline  eğitim veren YEDAŞ, bu yöndeki örnek uygulamalarını ise sürdürüyor. Genel Müdürlük ve İl Müdürlüklerine atık toplama kumbaraları yerleştiren YEDAŞ, 5 farklı kategoride, atık toplama kapasitesine sahip iç mekan biriktirme ekipmanları da yerleştirerek projeye verdiği önemi bir kez daha gösterdi. YEDAŞ hizmet binalarında ayrıca, toplanan atıkların türlerine göre ayrı olarak depolanabilmesi ve kayıt altına alınabilmesi amacıyla tehlikesiz ve tehlikeli atık geçici depolama alanı oluşturuldu.   YEDAŞ’ın, bilgi sistemi üzerinden ‘Sıfır Atık Belge’ başvurusunu değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, 10 Eylül’de belge başvurusunu onayladı. Böylece, Türkiye genelinde elektrik dağıtım şirketleri arasında YEDAŞ, ‘Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı.   Sıfır Atık Projesi kapsamında hizmet binalarında yapılan değişimleri anlatan YEDAŞ Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, “Şirket olarak geçtiğimiz yıl eylül ayında ‘Sıfır Atık’ uygulamasına geçmiştik. Hizmet binalarımıza 5 farklı ünite koyduk. Ayrıca tüm hizmet binalarımızda aylık bin kilogram atığı geri dönüştürüyoruz” dedi.   Bora, Çevre Bakanlığı’nın Sıfır Atık Belgesi için ise, “10 Eylül’de belgemizi almış olduk. Bundan dolayı çok mutluyuz. Hem Genel Müdürlük binamızda hem de bağlı bulunduğumuz 5 ilde Sıfır Atık uygulamasına geçme konusunda çok kararlıyız. Çevreye verdiğimiz değeri sürdürülebilirlik anlayışımız ile devam ettirip, Sıfır atık projemiz ile milli ekonomimize katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yeşilırmak Elektrik Dağıtım AŞ (YEDAŞ), tüm hizmet binalarında yürüttüğü geri dönüşüm uygulamaları nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan “Sıfır Atık Belgesi”ni almaya hak kazandı.

Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerindeki hizmet binalarında “Sıfır Atık Projesi” kapsamında,  atıkları türlerine göre ayıran üniteler ile geri dönüşüme kazandıran Yeşilırmak Elektrik Dağıtım AŞ (YEDAŞ), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ‘Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı.

 

Hizmet binalarındaki birimlerin masa altındaki çöp kovalarını kaldıran, ayrıca yine Sıfır Atık Projesi kapsamında kat görevlisi personeline  eğitim veren YEDAŞ, bu yöndeki örnek uygulamalarını ise sürdürüyor. Genel Müdürlük ve İl Müdürlüklerine atık toplama kumbaraları yerleştiren YEDAŞ, 5 farklı kategoride, atık toplama kapasitesine sahip iç mekan biriktirme ekipmanları da yerleştirerek projeye verdiği önemi bir kez daha gösterdi. YEDAŞ hizmet binalarında ayrıca, toplanan atıkların türlerine göre ayrı olarak depolanabilmesi ve kayıt altına alınabilmesi amacıyla tehlikesiz ve tehlikeli atık geçici depolama alanı oluşturuldu.

 

YEDAŞ’ın, bilgi sistemi üzerinden ‘Sıfır Atık Belge’ başvurusunu değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, 10 Eylül’de belge başvurusunu onayladı. Böylece, Türkiye genelinde elektrik dağıtım şirketleri arasında YEDAŞ, ‘Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı.

 

Sıfır Atık Projesi kapsamında hizmet binalarında yapılan değişimleri anlatan YEDAŞ Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, “Şirket olarak geçtiğimiz yıl eylül ayında ‘Sıfır Atık’ uygulamasına geçmiştik. Hizmet binalarımıza 5 farklı ünite koyduk. Ayrıca tüm hizmet binalarımızda aylık bin kilogram atığı geri dönüştürüyoruz” dedi.

 

Bora, Çevre Bakanlığı’nın Sıfır Atık Belgesi için ise, “10 Eylül’de belgemizi almış olduk. Bundan dolayı çok mutluyuz. Hem Genel Müdürlük binamızda hem de bağlı bulunduğumuz 5 ilde Sıfır Atık uygulamasına geçme konusunda çok kararlıyız. Çevreye verdiğimiz değeri sürdürülebilirlik anlayışımız ile devam ettirip, Sıfır atık projemiz ile milli ekonomimize katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.