İSG Genel Müdürlüğü ile TEİAŞ Online Toplantı Gerçekleştirdi

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.12.2020 - 11:20, Güncelleme: 03.12.2020 - 11:20 2896+ kez okundu.
 

İSG Genel Müdürlüğü ile TEİAŞ Online Toplantı Gerçekleştirdi

İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Genel Müdürlüğü "İSG Buluşmaları" kapsamında, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) yöneticileri ve İSG ekibi ile videokonferans yöntemiyle toplantı gerçekleştirdi.

İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Genel Müdürlüğü’nün kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri ile yaptığı “İSG Buluşmaları” programı kapsamında, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) ile kamu iş sağlığı ve güvenliği istişare toplantısı videokonferans yöntemiyle gerçekleştirildi.   Toplantıya TEİAŞ Genel Müdür Yardımcısı Deniz Coşkun, İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Genel Müdür Yardımcısı Furkan Yıldız, TEİAŞ İSG Müdürleri ve ACSH Uzmanları katıldı.   TEİAŞ Genel Müdür Yardımcısı Deniz Coşkun konuşmasında, TEİAŞ’ın İSG yapılanmasındaki hassasiyetlerini, konuyu kanuni zorunluluğun ötesinde insani açıdan değerlendirdiklerini ve İSG Genel Müdürlüğü ile yürütülecek işbirliklerine hazır olduklarını dile getirdi.   İSG Genel Müdür Yardımcısı Furkan Yıldız ise yaptığı açılış konuşmasında; 22 bölge müdürlüğü ile 3 bin 500 lokasyon da 16 bin 500 personeli bulunan ve 750 transformatör, 70 bin km’ lik iletim hatları ile 7 gün 24 saat hizmet veren TEİAŞ’a verdikleri bu kesintisiz hizmetin odağına çalışanlarının sağlık ve güvenliğini koydukları için teşekkür etti.   TEİAŞ İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürü Hüseyin Ökelek tarafından TEİAŞ’ın iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları, eğitimler ve özellikle saha personeli için farklı başlıklarda hazırlanan ayrıntılı İSG prosedürleri hakkında bilgi verildi.  Sektöre ait en önemli risk faktörlerinden olan yüksek gerilimde ark atlaması, ısıl etkiler, yüksekte çalışma gibi hususlarda alınan özel önlemlerin TEİAŞ tarafından hazırlanan kamu spotları ile desteklendiği belirtildi.   Toplantı İSG Genel Müdürlüğü adına ACSH Uzmanı Dr. Ali Rıza Ergun’un kamu kurum ve kuruluşlarında iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarının planlanması üzerinde İSG Genel Müdürlüğü’nce belirlenen modellemenin ve iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının etkinliğinin artırılması için kurumun önerilerinin aktarıldığı sunum ile devam etti.   Mevzuatın iyileştirilmesi adına getirilen önerilerin alınmasının ardından ileride oluşturulabilecek işbirlikleri hakkında görüşler sunularak, sektör özelinde sahada çalışanlara ve İSG profesyonellerine yol gösterici nitelikte bir İSG rehberi çalışması yapılmasına karar verildi.
İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Genel Müdürlüğü "İSG Buluşmaları" kapsamında, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) yöneticileri ve İSG ekibi ile videokonferans yöntemiyle toplantı gerçekleştirdi.

İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Genel Müdürlüğü’nün kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri ile yaptığı “İSG Buluşmaları” programı kapsamında, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) ile kamu iş sağlığı ve güvenliği istişare toplantısı videokonferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

 

Toplantıya TEİAŞ Genel Müdür Yardımcısı Deniz Coşkun, İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Genel Müdür Yardımcısı Furkan Yıldız, TEİAŞ İSG Müdürleri ve ACSH Uzmanları katıldı.

 

TEİAŞ Genel Müdür Yardımcısı Deniz Coşkun konuşmasında, TEİAŞ’ın İSG yapılanmasındaki hassasiyetlerini, konuyu kanuni zorunluluğun ötesinde insani açıdan değerlendirdiklerini ve İSG Genel Müdürlüğü ile yürütülecek işbirliklerine hazır olduklarını dile getirdi.

 

İSG Genel Müdür Yardımcısı Furkan Yıldız ise yaptığı açılış konuşmasında; 22 bölge müdürlüğü ile 3 bin 500 lokasyon da 16 bin 500 personeli bulunan ve 750 transformatör, 70 bin km’ lik iletim hatları ile 7 gün 24 saat hizmet veren TEİAŞ’a verdikleri bu kesintisiz hizmetin odağına çalışanlarının sağlık ve güvenliğini koydukları için teşekkür etti.

 

TEİAŞ İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürü Hüseyin Ökelek tarafından TEİAŞ’ın iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları, eğitimler ve özellikle saha personeli için farklı başlıklarda hazırlanan ayrıntılı İSG prosedürleri hakkında bilgi verildi.  Sektöre ait en önemli risk faktörlerinden olan yüksek gerilimde ark atlaması, ısıl etkiler, yüksekte çalışma gibi hususlarda alınan özel önlemlerin TEİAŞ tarafından hazırlanan kamu spotları ile desteklendiği belirtildi.

 

Toplantı İSG Genel Müdürlüğü adına ACSH Uzmanı Dr. Ali Rıza Ergun’un kamu kurum ve kuruluşlarında iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarının planlanması üzerinde İSG Genel Müdürlüğü’nce belirlenen modellemenin ve iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının etkinliğinin artırılması için kurumun önerilerinin aktarıldığı sunum ile devam etti.

 

Mevzuatın iyileştirilmesi adına getirilen önerilerin alınmasının ardından ileride oluşturulabilecek işbirlikleri hakkında görüşler sunularak, sektör özelinde sahada çalışanlara ve İSG profesyonellerine yol gösterici nitelikte bir İSG rehberi çalışması yapılmasına karar verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler