Eşarj, İsveç'te Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Kuracak

ŞİRKET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.12.2020 - 15:34, Güncelleme: 08.12.2020 - 15:34 2850+ kez okundu.
 

Eşarj, İsveç'te Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Kuracak

Enerjisa Enerji'nin çoğunluk hisselerine sahip olduğu elektrikli şarj istasyonu ağı Eşarj, Türkiye'den sonra İsveç'te de elektrikli araç şarj istasyonu kuracak.

Enerjisa Enerji'nin çoğunluk hisselerine sahip olduğu elektrikli şarj istasyonu ağı Eşarj, Türkiye'den sonra İsveç'te de elektrikli araç şarj istasyonu kuracak.    Şirketten yapılan açıklamaya göre, kurulacak istasyonla ilk kez bir Türk elektrikli araç şarj istasyonu firması yurt dışında bu piyasaya girecek ve bölgesel bir oyuncu olmak için önemli bir adım atacak.   Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Enerji Üst Yöneticisi ve Eşarj  Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar, dünyada toplu taşımanın geleceğinin elektrikli araçlar odağında şekilleneceğini belirtti.   Sürdürülebilirlik ve teknolojiyi merkeze alan tüm yatırımları önemsediklerini vurgulayan Pınar, "Bu noktada Eşarj ile sorumluluk alıyoruz. Eşarj olarak 2030 yılına geldiğimizde trafiğe çıkması öngörülen elektrikli araç sayısına da bağlı olarak karbon salınımına 2,5 milyon tonluk katkı verme hedefimiz var. Bu doğrultuda sadece Türk ekosistemi için değil dünya ekosistemine yarar sağlayacak adımların öncüsü olmak ve bu ekosistem içinde oyun kurucu şirketler arasında yer almak istiyoruz."    Sektörün önde gelen otobüs ve midibüs üreticilerinden Temsa'nın yurt dışına verilen ilk elektrikli otobüslerinin şarj ihtiyacı Eşarj istasyonlarında karşılanacak. Otobüslerin trafiğe çıkmasıyla beraber istasyonlar da devreye alınacak ve İsveç'te iki Türk şirketinin organizasyonunda bir proje başlatılmış olacak.    Eşarj ve Temsa, ortak projeyle karbon salımının azaltılmasına uluslararası ölçekte katkı sağlamış olacak.
Enerjisa Enerji'nin çoğunluk hisselerine sahip olduğu elektrikli şarj istasyonu ağı Eşarj, Türkiye'den sonra İsveç'te de elektrikli araç şarj istasyonu kuracak.

Enerjisa Enerji'nin çoğunluk hisselerine sahip olduğu elektrikli şarj istasyonu ağı Eşarj, Türkiye'den sonra İsveç'te de elektrikli araç şarj istasyonu kuracak. 

 

Şirketten yapılan açıklamaya göre, kurulacak istasyonla ilk kez bir Türk elektrikli araç şarj istasyonu firması yurt dışında bu piyasaya girecek ve bölgesel bir oyuncu olmak için önemli bir adım atacak.

 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Enerji Üst Yöneticisi ve Eşarj  Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar, dünyada toplu taşımanın geleceğinin elektrikli araçlar odağında şekilleneceğini belirtti.

 

Sürdürülebilirlik ve teknolojiyi merkeze alan tüm yatırımları önemsediklerini vurgulayan Pınar, "Bu noktada Eşarj ile sorumluluk alıyoruz. Eşarj olarak 2030 yılına geldiğimizde trafiğe çıkması öngörülen elektrikli araç sayısına da bağlı olarak karbon salınımına 2,5 milyon tonluk katkı verme hedefimiz var. Bu doğrultuda sadece Türk ekosistemi için değil dünya ekosistemine yarar sağlayacak adımların öncüsü olmak ve bu ekosistem içinde oyun kurucu şirketler arasında yer almak istiyoruz." 

 

Sektörün önde gelen otobüs ve midibüs üreticilerinden Temsa'nın yurt dışına verilen ilk elektrikli otobüslerinin şarj ihtiyacı Eşarj istasyonlarında karşılanacak. Otobüslerin trafiğe çıkmasıyla beraber istasyonlar da devreye alınacak ve İsveç'te iki Türk şirketinin organizasyonunda bir proje başlatılmış olacak. 

 

Eşarj ve Temsa, ortak projeyle karbon salımının azaltılmasına uluslararası ölçekte katkı sağlamış olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler