EPDK Kararı Resmi Gazete’de

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.12.2020 - 15:47, Güncelleme: 08.12.2020 - 15:47 3167+ kez okundu.
 

EPDK Kararı Resmi Gazete’de

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 2021-2025 döneminde halka arz edilecek ve Borsa İstanbul’da işlem görecek elektrik dağıtım ve görevli tedarik şirketleri için genel kalite indikatörünü (GKİ) yüzde 1 olarak belirledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 2021-2025 döneminde halka arz edilecek ve Borsa İstanbul’da işlem görecek elektrik dağıtım ve görevli tedarik şirketleri için genel kalite indikatörünü (GKİ) yüzde 1 olarak belirledi.   EPDK’nin konuya ilişkin Kurul kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.   Buna göre, elektrik dağıtım ve görevli tedarik şirketlerinin 2021-2025 yıllarını kapsayan dördüncü uygulama döneminin herhangi bir tarife yılı sonu itibarıyla paylarının doğrudan halka arz edilmesi ve Borsa İstanbul’da işlem görmeleri durumunda genel kalite indikatörü yüzde 1 olarak uygulanacak.   Söz konusu şirketlerin doğrudan pay sahibi olan anonim ortaklığın paylarının halka arz edilmesi ve Borsa İstanbul’da işlem görmesi durumunda ise genel kalite indikatörü yüzde 0,3 olarak uygulanacak.    Dağıtım şirketinin performansına ilişkin olarak belirlenen GKİ, kalite faktörü haricinde uygulanacak performans teşvikine esas değişken olarak kabul ediliyor.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 2021-2025 döneminde halka arz edilecek ve Borsa İstanbul’da işlem görecek elektrik dağıtım ve görevli tedarik şirketleri için genel kalite indikatörünü (GKİ) yüzde 1 olarak belirledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 2021-2025 döneminde halka arz edilecek ve Borsa İstanbul’da işlem görecek elektrik dağıtım ve görevli tedarik şirketleri için genel kalite indikatörünü (GKİ) yüzde 1 olarak belirledi.

 

EPDK’nin konuya ilişkin Kurul kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

 

Buna göre, elektrik dağıtım ve görevli tedarik şirketlerinin 2021-2025 yıllarını kapsayan dördüncü uygulama döneminin herhangi bir tarife yılı sonu itibarıyla paylarının doğrudan halka arz edilmesi ve Borsa İstanbul’da işlem görmeleri durumunda genel kalite indikatörü yüzde 1 olarak uygulanacak.

 

Söz konusu şirketlerin doğrudan pay sahibi olan anonim ortaklığın paylarının halka arz edilmesi ve Borsa İstanbul’da işlem görmesi durumunda ise genel kalite indikatörü yüzde 0,3 olarak uygulanacak. 

 

Dağıtım şirketinin performansına ilişkin olarak belirlenen GKİ, kalite faktörü haricinde uygulanacak performans teşvikine esas değişken olarak kabul ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler