Aydem Enerji Bu Yıl 3,8 Milyar Liralık Yatırım Yapacak

ŞİRKET 05.01.2021 - 12:39, Güncelleme: 05.01.2021 - 12:39 2972+ kez okundu.
 

Aydem Enerji Bu Yıl 3,8 Milyar Liralık Yatırım Yapacak

Aydem Enerji Üst Yöneticisi (CEO) İdris Küpeli, bu yıl faaliyet bölgelerinde alt yapı çalışmalarına, elektrik üretiminde hibrit teknolojilere ve mevcut santralleri geliştirme projelerine 3,8 milyar liralık yatırım yapacaklarını bildirdi.

Aydem Enerji Üst Yöneticisi (CEO) İdris Küpeli, yaptığı yazılı açıklamada, 2020'nin enerji sektörü için zorlu bir yıl olduğunu ancak yenilenebilir kaynaklardan elektrik üreten şirketlerin bu süreçten çok daha az etkilendiğini ifade etti. Aydem Enerji'nin elektriğin üretimi, dağıtımı, satışı olmak üzere tüm zincirde yer almasının ve verimli santrallere sahip olmasının, holding ve grup şirketlerinin geleceği açısından güzel bir tablo sunduğunu belirten Küpeli, "Bu yıl yatırım bütçemizi tüm grubumuz için 3,8 milyar lira olarak belirledik. Bu kapsamda hibrit yatırımlarımız, santrallerimizdeki geliştirme projelerimiz gündemimizde olacak. Gelecek 5 yıl içerisinde de sadece dağıtım şirketlerimizle, faaliyet bölgemiz olan İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla illerinde planladığımız alt yapı çalışmaları için 9,6 milyar lira yatırım yapacağız. Amacımız yatırım projelerimize hız kesmeden devam ederek, hizmetlerimizin sürdürülebilirliğini güvence altına almak."dedi. Küpeli, yenilenebilir enerji odaklı çalışmalarını bu yıl da yeni yatırımlarla sürdüreceklerine işaret ederek, "Yenilenebilir enerji şirketimizle başlattığımız halka arz sürecimizi, bu yıl tamamlamayı hedefliyoruz. 2021'de, enerji sektörünün önemli gündem maddeleri, hibrit yatırımlar, mini YEKA ihaleleri ve yeni YEKDEM tarifesi olacak. Biz de bu yıl hibrit yatırımlarımıza başlayacağız.  Bunun için bu yıl 100 milyon dolar kaynak ayırmayı planlıyoruz. Yenilenebilir enerji alanında 25 santralimizle 1020 megavat olan kurulu gücümüzü, 5 yıl içinde iki katına çıkararak 2 bin megavat kapasitesini aşacağız. 2021'de insan kaynağımızı yüzde 10 büyüterek 11 bin kişiye sağladığımız istihdamı, 12 bin kişiye çıkaracağız."ifadelerini kullandı.
Aydem Enerji Üst Yöneticisi (CEO) İdris Küpeli, bu yıl faaliyet bölgelerinde alt yapı çalışmalarına, elektrik üretiminde hibrit teknolojilere ve mevcut santralleri geliştirme projelerine 3,8 milyar liralık yatırım yapacaklarını bildirdi.

Aydem Enerji Üst Yöneticisi (CEO) İdris Küpeli, yaptığı yazılı açıklamada, 2020'nin enerji sektörü için zorlu bir yıl olduğunu ancak yenilenebilir kaynaklardan elektrik üreten şirketlerin bu süreçten çok daha az etkilendiğini ifade etti.

Aydem Enerji'nin elektriğin üretimi, dağıtımı, satışı olmak üzere tüm zincirde yer almasının ve verimli santrallere sahip olmasının, holding ve grup şirketlerinin geleceği açısından güzel bir tablo sunduğunu belirten Küpeli, "Bu yıl yatırım bütçemizi tüm grubumuz için 3,8 milyar lira olarak belirledik. Bu kapsamda hibrit yatırımlarımız, santrallerimizdeki geliştirme projelerimiz gündemimizde olacak. Gelecek 5 yıl içerisinde de sadece dağıtım şirketlerimizle, faaliyet bölgemiz olan İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla illerinde planladığımız alt yapı çalışmaları için 9,6 milyar lira yatırım yapacağız. Amacımız yatırım projelerimize hız kesmeden devam ederek, hizmetlerimizin sürdürülebilirliğini güvence altına almak."dedi.

Küpeli, yenilenebilir enerji odaklı çalışmalarını bu yıl da yeni yatırımlarla sürdüreceklerine işaret ederek, "Yenilenebilir enerji şirketimizle başlattığımız halka arz sürecimizi, bu yıl tamamlamayı hedefliyoruz. 2021'de, enerji sektörünün önemli gündem maddeleri, hibrit yatırımlar, mini YEKA ihaleleri ve yeni YEKDEM tarifesi olacak. Biz de bu yıl hibrit yatırımlarımıza başlayacağız.  Bunun için bu yıl 100 milyon dolar kaynak ayırmayı planlıyoruz. Yenilenebilir enerji alanında 25 santralimizle 1020 megavat olan kurulu gücümüzü, 5 yıl içinde iki katına çıkararak 2 bin megavat kapasitesini aşacağız. 2021'de insan kaynağımızı yüzde 10 büyüterek 11 bin kişiye sağladığımız istihdamı, 12 bin kişiye çıkaracağız."ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.