Tacikistan, Özbekistan’dan Doğalgaz İthalatını Artıracak

DÜNYADAN 03.02.2021 - 13:16, Güncelleme: 03.02.2021 - 13:16 2468+ kez okundu.
 

Tacikistan, Özbekistan’dan Doğalgaz İthalatını Artıracak

Tacikistan, bu yıl Özbekistan’dan satın alacağı doğalgaz miktarını arttıracak.

Taciktransgaz Devlet İşletmesi Başkan Yardımcısı Şavkat Şaimov, ülkesinin bu yıl Özbekistan’da satın alacağı doğalgaz miktarını geçen seneye göre yüzde 11 arttıracağını belirtti. Tacikistan’ın geçen sene Özbekistan’dan 225 milyon metreküp doğalgaz satın aldığını anımsatan Şaimov, bu yıl sonuna kadar komşu ülkeden 250 milyon metre küp doğalgaz alımının öngörüldüğünü vurguladı. ​​​​​​​Yıllık ortalama 60 milyar metreküp doğalgaz üreten Özbekistan, bunun 15 milyar metreküpünü Çin, Rusya ve komşu ülkelere ihraç ediyor.
Tacikistan, bu yıl Özbekistan’dan satın alacağı doğalgaz miktarını arttıracak.

Taciktransgaz Devlet İşletmesi Başkan Yardımcısı Şavkat Şaimov, ülkesinin bu yıl Özbekistan’da satın alacağı doğalgaz miktarını geçen seneye göre yüzde 11 arttıracağını belirtti.

Tacikistan’ın geçen sene Özbekistan’dan 225 milyon metreküp doğalgaz satın aldığını anımsatan Şaimov, bu yıl sonuna kadar komşu ülkeden 250 milyon metre küp doğalgaz alımının öngörüldüğünü vurguladı.

​​​​​​​Yıllık ortalama 60 milyar metreküp doğalgaz üreten Özbekistan, bunun 15 milyar metreküpünü Çin, Rusya ve komşu ülkelere ihraç ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.