Zorlu Enerji Yenilenebilir Enerjisini I-REC ile Belgelendiriyor

ŞİRKET 08.03.2021 - 11:49, Güncelleme: 08.03.2021 - 17:35 3847+ kez okundu.
 

Zorlu Enerji Yenilenebilir Enerjisini I-REC ile Belgelendiriyor

Zorlu Enerji, Alaşehir I Jeotermal Santrali'nde ürettiği enerjinin Zorlu Tekstil'in Kırklareli'ndeki fabrikasında kullanıldığını Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) ile belgelendiriyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yenilenebilir enerji yatırımlarını ve tüketimini yaygınlaştırmak amacıyla oluşturulan I-REC, üretilen her birim elektriğin, kaynağından başlayarak tüketicilere ulaşana kadar takip edilerek güvenilir bir piyasa oluşturulmasını hedefliyor. Açıklamada görüşlerine yer verilen Zorlu Enerji Ticaret Genel Müdürü İnanç Salman, Alaşehir I Jeotermal Santrali'nde üretilen yeşil enerji ile Zorlu Tekstil'in Kırklareli fabrikasının elektrik ihtiyacının tamamının karşılandığını belirterek, "Zorlu Enerji olarak kurulu gücümüzün yüzde 87'si, üretimimizin ise yüzde 100'ü yenilenebilir kaynaklara dayanıyor. Bu sertifika ile talep eden tüm müşterilerimize yenilenebilir enerji satışı gerçekleştirdiğimizi belgelemiş oluyoruz. Sektörümüz için elzem gördüğümüz yenilenebilir enerji kullanım farkındalığının artması, gelecek nesillere sürdürülebilir bir dünya bırakma vizyonumuzun önemli bir parçası." değerlendirmesinde bulundu.   
Zorlu Enerji, Alaşehir I Jeotermal Santrali'nde ürettiği enerjinin Zorlu Tekstil'in Kırklareli'ndeki fabrikasında kullanıldığını Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) ile belgelendiriyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yenilenebilir enerji yatırımlarını ve tüketimini yaygınlaştırmak amacıyla oluşturulan I-REC, üretilen her birim elektriğin, kaynağından başlayarak tüketicilere ulaşana kadar takip edilerek güvenilir bir piyasa oluşturulmasını hedefliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zorlu Enerji Ticaret Genel Müdürü İnanç Salman, Alaşehir I Jeotermal Santrali'nde üretilen yeşil enerji ile Zorlu Tekstil'in Kırklareli fabrikasının elektrik ihtiyacının tamamının karşılandığını belirterek, "Zorlu Enerji olarak kurulu gücümüzün yüzde 87'si, üretimimizin ise yüzde 100'ü yenilenebilir kaynaklara dayanıyor. Bu sertifika ile talep eden tüm müşterilerimize yenilenebilir enerji satışı gerçekleştirdiğimizi belgelemiş oluyoruz. Sektörümüz için elzem gördüğümüz yenilenebilir enerji kullanım farkındalığının artması, gelecek nesillere sürdürülebilir bir dünya bırakma vizyonumuzun önemli bir parçası." değerlendirmesinde bulundu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.