Oruç Reis Gemisi Demre Açıklarında

MADEN 15.03.2021 - 18:52, Güncelleme: 15.03.2021 - 19:06 3613+ kez okundu.
 

Oruç Reis Gemisi Demre Açıklarında

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürü Doç. Dr. Yasin Erdoğan ve beraberindeki heyetle birlikte MTA Oruç Reis sismik araştırma gemisini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Ülkemizin deniz yetki alanları başta olmak üzere tüm denizlerde arama ve araştırmaların etkin bir şekilde icra edilmesi amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlar koordinasyonunda Maden Tetkik ve Arama (MTA) ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı işbirliğinde 2012 yılında tamamen yerli imkânlarla inşasına başlanan ve ileri teknoloji ürünü birçok bilimsel ve teknik ekipmanla donatılan, hâlihazırda Antalya'nın Demre açıklarında olan MTA Oruç Reis sismik araştırma gemisi, MTA Genel Müdürü Doç. Dr. Yasin Erdoğan ve Genel Müdür Yardımcısı Akan Gülmez tarafından 5 Mart 2021 tarihinde ziyaret edildi. Ziyaret sırasında ilk aşamada açık denizlerde iki ve üç boyutlu derin sismik araştırmalar yapabilecek kapasitede modern sevk ve manevra sistemleriyle donatılan Oruç Reis sismik araştırma gemisi ve araştırma ekipmanı hakkında bilgi verildi. MTA’nın araştırma gemisi işletme stratejisi ve hâlihazırda yürütülen araştırma faaliyetleri ile ilgili veriler sunuldu.
Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürü Doç. Dr. Yasin Erdoğan ve beraberindeki heyetle birlikte MTA Oruç Reis sismik araştırma gemisini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Ülkemizin deniz yetki alanları başta olmak üzere tüm denizlerde arama ve araştırmaların etkin bir şekilde icra edilmesi amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlar koordinasyonunda Maden Tetkik ve Arama (MTA) ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı işbirliğinde 2012 yılında tamamen yerli imkânlarla inşasına başlanan ve ileri teknoloji ürünü birçok bilimsel ve teknik ekipmanla donatılan, hâlihazırda Antalya'nın Demre açıklarında olan MTA Oruç Reis sismik araştırma gemisi, MTA Genel Müdürü Doç. Dr. Yasin Erdoğan ve Genel Müdür Yardımcısı Akan Gülmez tarafından 5 Mart 2021 tarihinde ziyaret edildi.

Ziyaret sırasında ilk aşamada açık denizlerde iki ve üç boyutlu derin sismik araştırmalar yapabilecek kapasitede modern sevk ve manevra sistemleriyle donatılan Oruç Reis sismik araştırma gemisi ve araştırma ekipmanı hakkında bilgi verildi.

MTA’nın araştırma gemisi işletme stratejisi ve hâlihazırda yürütülen araştırma faaliyetleri ile ilgili veriler sunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.