EPİAŞ ve İTÜ Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

GÜNCEL 08.04.2021 - 16:54, Güncelleme: 08.04.2021 - 16:54 3462+ kez okundu.
 

EPİAŞ ve İTÜ Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

EPİAŞ ve İstanbul Teknik Üniversitesi arasında eğitim, danışmanlık ve araştırma ile ilgili iş birliği protokolü İTÜ’de düzenlenen törenle imzalandı.

Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ) ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) arasında eğitim, danışmanlık ve araştırma ile ilgili iş birliği protokolü,  İTÜ’de düzenlenen törenle EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu ve İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu tarafından imzalandı. İmza töreninde konuşan EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, EPİAŞ’ın eğitim ve araştırmaya verdiği önemi vurgulayarak, “Yapılan iş birliğinin sektörümüze ve akademi camiasına hayırlı olmasını dilerim. Şirketimiz kurulduğu günden bu yana genç ve dinamik kadrosuyla birçok başarıya imza attı. Eğitim ve araştırma konularının, gelişimin ve ilerlemenin ilk adımı olduğuna inanıyoruz. EPİAŞ olarak bu konulara önem veriyor ve destekliyoruz. Bu amaçla Şirketimiz, sektörümüze enerji temalı ilk inovasyon merkezi Enerjik’i kazandırmıştır. Burada üniversite öğrencilerimize, araştırmacılarımıza ve girişimcilerimize birçok imkan sunmaktayız.” ifadelerini kullandı. İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ise EPİAŞ’la İTÜ arasında yapılan iş birliğinin hayırlı olmasını dileyerek, “İTÜ olarak bünyemizde ülkemizin enerji alanında en gelişmiş laboratuvarlarına sahip enerji enstitüsünün bulunduğunu hatırlatmak isterim. Bu merkezde enerji teknolojileri konusunda çalışmalarımızı yoğun olarak sürdürmekteyiz. EPİAŞ’la yapılan protokolle oluşturacağımız enerji piyasalarına yönelik ‘Enerji Piyasaları Araştırma Merkezi’ (EPAM) bünyesinde sektörün diğer paydaşlarının da katılımıyla aktif bir merkez olarak çalışacağız.” şeklinde konuştu. Yapılan iş birliği ile enerji piyasalarının ihtiyaçları doğrultusunda sektöre nitelikli personelin yetiştirilmesi ve eğitimler verilmesi, sektör paydaşlarının bir araya getirilmesi, Türkiye’nin enerji ticareti merkezi olması amacıyla araştırmalar yapılması ve raporlar hazırlanması, mevcut EPİAŞ ürünlerinin iyileştirilmesi, yeni ürünlerin geliştirilmesi, EPİAŞ’ın dijitalleşme sürecine yönelik yapay zeka, big data, blokzincir gibi yüksek teknolojilerin enerji piyasalarına uygulanması gibi birçok alanda çalışmalar yürütülecek.
EPİAŞ ve İstanbul Teknik Üniversitesi arasında eğitim, danışmanlık ve araştırma ile ilgili iş birliği protokolü İTÜ’de düzenlenen törenle imzalandı.

Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ) ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) arasında eğitim, danışmanlık ve araştırma ile ilgili iş birliği protokolü,  İTÜ’de düzenlenen törenle EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu ve İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu tarafından imzalandı.

İmza töreninde konuşan EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, EPİAŞ’ın eğitim ve araştırmaya verdiği önemi vurgulayarak, “Yapılan iş birliğinin sektörümüze ve akademi camiasına hayırlı olmasını dilerim. Şirketimiz kurulduğu günden bu yana genç ve dinamik kadrosuyla birçok başarıya imza attı. Eğitim ve araştırma konularının, gelişimin ve ilerlemenin ilk adımı olduğuna inanıyoruz. EPİAŞ olarak bu konulara önem veriyor ve destekliyoruz. Bu amaçla Şirketimiz, sektörümüze enerji temalı ilk inovasyon merkezi Enerjik’i kazandırmıştır. Burada üniversite öğrencilerimize, araştırmacılarımıza ve girişimcilerimize birçok imkan sunmaktayız.” ifadelerini kullandı.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ise EPİAŞ’la İTÜ arasında yapılan iş birliğinin hayırlı olmasını dileyerek, “İTÜ olarak bünyemizde ülkemizin enerji alanında en gelişmiş laboratuvarlarına sahip enerji enstitüsünün bulunduğunu hatırlatmak isterim. Bu merkezde enerji teknolojileri konusunda çalışmalarımızı yoğun olarak sürdürmekteyiz. EPİAŞ’la yapılan protokolle oluşturacağımız enerji piyasalarına yönelik ‘ Enerji Piyasaları Araştırma Merkezi’ (EPAM) bünyesinde sektörün diğer paydaşlarının da katılımıyla aktif bir merkez olarak çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Yapılan iş birliği ile enerji piyasalarının ihtiyaçları doğrultusunda sektöre nitelikli personelin yetiştirilmesi ve eğitimler verilmesi, sektör paydaşlarının bir araya getirilmesi, Türkiye’nin enerji ticareti merkezi olması amacıyla araştırmalar yapılması ve raporlar hazırlanması, mevcut EPİAŞ ürünlerinin iyileştirilmesi, yeni ürünlerin geliştirilmesi, EPİAŞ’ın dijitalleşme sürecine yönelik yapay zeka, big data, blokzincir gibi yüksek teknolojilerin enerji piyasalarına uygulanması gibi birçok alanda çalışmalar yürütülecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.