Enerji Kentleri Birliği Başkanlığına Osman Zolan Yeniden Seçildi

GÜNCEL 12.04.2021 - 09:53, Güncelleme: 12.04.2021 - 09:53 3352+ kez okundu.
 

Enerji Kentleri Birliği Başkanlığına Osman Zolan Yeniden Seçildi

Türkiye’de 141 belediyenin üyesi olduğu Enerji Kentleri Birliğinde (EKB) başkanlık görevine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yeniden seçildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 1997 yılında Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği adıyla kurulmasının ardından 2019’da yenilenebilir enerji kaynaklarının tamamını kapsaması nedeniyle isim değişikliği yapan Enerji Kentleri Birliği’nin Ankara’da düzenlenen olağan meclis toplantısında yeni yönetim belirlendi. Toplantıda başkanlık görevine yeniden seçilen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yaptığı değerlendirmede termal suların sağlık turizmi için önemli bir nimet olduğunu, bunu öne çıkarmaya ve gündemde tutmaya çalıştıklarını bildirdi. Yenilenebilir enerji üretimi anlamında ise jeotermal, güneş, rüzgar, biyokütle konusunda bilgi paylaşımını en üst seviyeye çıkarma gayretinde olduklarına işaret eden Zolan, “Yerli ve milli enerji alanlarında çalışmalarımızı artırıp daha fazla enerji üretmemiz gerekiyor. Bu yatırımlara belediyeler olarak öncülük etmeli, başarılı örnekler göstermeli veya yatırım yapacak olanların önünü açmalıyız. Dünyanın sorunu iklim değişikliği, bu işin şakası yok. Ekonomik veya siyasi krizler bir şekilde aşılır. Ancak çevre krizi, sözün bittiği yerdir. Çevreye duyarlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmemiz gerekiyor. İklim değişikliğine uyum için gayret göstermeliyiz. Yenilenebilir enerji, iklim değişikliği eylem planlarında büyük önem arz ediyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak iklim değişikliği eylem planımızı yaptık. Biz bu konuda tüm belediyelerimize üst seviyede destek vermek isteriz.”dedi. Meclis toplantısına Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, bazı ilçe belediye başkanları da katıldı.
Türkiye’de 141 belediyenin üyesi olduğu Enerji Kentleri Birliğinde (EKB) başkanlık görevine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yeniden seçildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 1997 yılında Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği adıyla kurulmasının ardından 2019’da yenilenebilir enerji kaynaklarının tamamını kapsaması nedeniyle isim değişikliği yapan Enerji Kentleri Birliği’nin Ankara’da düzenlenen olağan meclis toplantısında yeni yönetim belirlendi.

Toplantıda başkanlık görevine yeniden seçilen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yaptığı değerlendirmede termal suların sağlık turizmi için önemli bir nimet olduğunu, bunu öne çıkarmaya ve gündemde tutmaya çalıştıklarını bildirdi.

Yenilenebilir enerji üretimi anlamında ise jeotermal, güneş, rüzgar, biyokütle konusunda bilgi paylaşımını en üst seviyeye çıkarma gayretinde olduklarına işaret eden Zolan, “Yerli ve milli enerji alanlarında çalışmalarımızı artırıp daha fazla enerji üretmemiz gerekiyor. Bu yatırımlara belediyeler olarak öncülük etmeli, başarılı örnekler göstermeli veya yatırım yapacak olanların önünü açmalıyız.

Dünyanın sorunu iklim değişikliği, bu işin şakası yok. Ekonomik veya siyasi krizler bir şekilde aşılır. Ancak çevre krizi, sözün bittiği yerdir. Çevreye duyarlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmemiz gerekiyor. İklim değişikliğine uyum için gayret göstermeliyiz. Yenilenebilir enerji, iklim değişikliği eylem planlarında büyük önem arz ediyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak iklim değişikliği eylem planımızı yaptık. Biz bu konuda tüm belediyelerimize üst seviyede destek vermek isteriz.”dedi.

Meclis toplantısına Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, bazı ilçe belediye başkanları da katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.