TOBB Türkiye Madencilik Meclisi TENMAK Gündemiyle Toplandı

GÜNCEL 29.04.2021 - 12:04, Güncelleme: 30.04.2021 - 10:12 3011+ kez okundu.
 

TOBB Türkiye Madencilik Meclisi TENMAK Gündemiyle Toplandı

TOBB Türkiye Madencilik Meclisi, bu yılın ikinci toplantısını video telekonferans yöntemiyle gerçekleştirdi.

TOBB Türkiye Madencilik Meclisi, “Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu” (TENMAK) gündemiyle bu yılın ikinci toplantısını video telekonferans yöntemiyle gerçekleştirildi. TOBB Türkiye Madencilik Meclisi Başkanı İbrahim Halil Kırşan’ın başkanlığında ki toplantıya TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Aziz Karamehmetoğlu, TENMAK Başkanı Prof.Dr.Abdulkadir Balıkçı, Kamu Kuruluşlarının Yöneticileri, Maden Meclisi Üyesi Firma Temsilcileri ve sektör yetkilileri katıldı. Madencilik meclisi toplantısına katılan TENMAK Başkanı Prof.Dr.Abdulkadir Balıkçı “Enerji, Nükleer ve Madencilik alanında TENMAK’ın Rolü” konusunda bir sunum yaparak TENMAK’ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın bir inovasyon ve Ar-Ge kuruluşu olarak yapılandırıldığını ve madencilik sektörüne daha iyi katkı yapmak amacında olduğunu ifade etti. Daha sonra Madencilik Meclisine katılan sektör temsilcileri söz alarak yeni kurulan TENMAK’ın yüksek teknoloji uç ürün üretimi ve Ar-Ge konularında madencilik sektörüne vermesi gereken destekler konusunda görüşlerini açıkladılar.  
TOBB Türkiye Madencilik Meclisi, bu yılın ikinci toplantısını video telekonferans yöntemiyle gerçekleştirdi.

TOBB Türkiye Madencilik Meclisi, “Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu” (TENMAK) gündemiyle bu yılın ikinci toplantısını video telekonferans yöntemiyle gerçekleştirildi. TOBB Türkiye Madencilik Meclisi Başkanı İbrahim Halil Kırşan’ın başkanlığında ki toplantıya TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Aziz Karamehmetoğlu, TENMAK Başkanı Prof.Dr.Abdulkadir Balıkçı, Kamu Kuruluşlarının Yöneticileri, Maden Meclisi Üyesi Firma Temsilcileri ve sektör yetkilileri katıldı.

Madencilik meclisi toplantısına katılan TENMAK Başkanı Prof.Dr.Abdulkadir Balıkçı “Enerji, Nükleer ve Madencilik alanında TENMAK’ın Rolü” konusunda bir sunum yaparak TENMAK’ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın bir inovasyon ve Ar-Ge kuruluşu olarak yapılandırıldığını ve madencilik sektörüne daha iyi katkı yapmak amacında olduğunu ifade etti. Daha sonra Madencilik Meclisine katılan sektör temsilcileri söz alarak yeni kurulan TENMAK’ın yüksek teknoloji uç ürün üretimi ve Ar-Ge konularında madencilik sektörüne vermesi gereken destekler konusunda görüşlerini açıkladılar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.