“Dijitalleşme ve Yetkin İstihdam Üretim Maliyetlerini Düşürüyor”

ŞİRKET 05.05.2021 - 12:47, Güncelleme: 05.05.2021 - 12:47 2889+ kez okundu.
 

“Dijitalleşme ve Yetkin İstihdam Üretim Maliyetlerini Düşürüyor”

Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, “Dijitalleşme ve yetkin istihdam üretim maliyetlerini düşürüyor.”dedi.

Elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 9’unu rüzgar enerjisinden elde eden Türkiye’nin rüzgar enerjisindeki geleceğinin teknolojik gelişmelere yatırım ve yerli istihdam kaynağını doğru değerlendirme ile şekilleneceğini aktaran Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, teknolojik ilerlemelerle enerji verimliliğinde net artışlar sağlandığını belirtti. Rüzgar türbinlerinden toplanan dijital verilerin detaylı analizler ile bakımlarda kolaylık sağladığına dikkat çeken Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, sensörler ve yapay zeka algoritmalarının kullanılması ile birlikte türbinlerin enerji üretim verimliliğinin arttığına, yerli ve uzman teknik kadronun istihdamıyla da rüzgar enerjisi sektörünün ülke ekonomisine ciddi katkılar sunduğuna dikkat çekti. Türkiye’nin enerji geleceğinde rüzgarın önemine değinen Ali Aydın, yakalanan ivmenin durmaması ve rüzgardan karşılanan enerjinin yüzde 9’dan daha öteye gidebilmesinin formülünün 2 detaya bağlı olduğunu belirtti. Aydın, “Rüzgar türbinlerinin özellikle dişli kutusu ve kanatlar gibi yüksek tempoda çalışan bileşenlerinden elde edilen verilerle kestirimci bakımların yolunu açan dijitalleşme, enerji verimliliğini artırmaya ve servis bakım maliyetlerini düşürmeye yardımcı oluyor. Santral genelinde bakım planlarını organize etmek ve önceliklendirmek için sensörler ve dış gözlemlerle toplanan sistematik veri setlerinden elde edilen çıktılar sayesinde arızaların önüne geçilmiş oluyor ve üretim verimliliği henüz düşmeden gerekli müdahaleler yapılarak rüzgar türbinlerinin kondisyonu korunuyor.” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji kaynaklarının maksimum verimle kullanması gerektiğine inandıklarını ifade eden Aydın, konuşmasının devamında Ülke Enerji’de müşterilerine sundukları veri analizine dayalı hizmetler sayesinde rüzgar çiftliklerinde enerji üretiminin arttığına ve santrallerin ekonomik ömrü boyunca dişli kutusu ve kanatlarda performansın korunduğuna dikkat çekti. Yurtiçi ve yurtdışındaki rüzgar enerjisi santrallerine tüm teknik servis hizmetlerini sunduklarını ifade eden Aydın, rüzgar türbini teknisyenlerinin eğitimi ve istihdamının bir diğer kritik faktör olduğunu belirterek, sektörün katma değerli insan kaynağı ihtiyacının Türkiye’nin gençlerinden karşılanması için büyük eğitim maliyetlerine katlanıldığını ifade etti. Söz konusu maliyetlerin enerjide verimlilik olarak geri dönüş sağladığını belirten Aydın, Türkiye’nin enerji alanında rekabetçi olabilmesi için sektörde çalışmaya aday gençlerin de uluslararası standartlarda eğitimlere hazır ve dünyadaki gelişmelere açık bireyler olarak kendilerini geleceğe hazırlaması gerektiğini vurguladı.
Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, “Dijitalleşme ve yetkin istihdam üretim maliyetlerini düşürüyor.”dedi.

Elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 9’unu rüzgar enerjisinden elde eden Türkiye’nin rüzgar enerjisindeki geleceğinin teknolojik gelişmelere yatırım ve yerli istihdam kaynağını doğru değerlendirme ile şekilleneceğini aktaran Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, teknolojik ilerlemelerle enerji verimliliğinde net artışlar sağlandığını belirtti.

Rüzgar türbinlerinden toplanan dijital verilerin detaylı analizler ile bakımlarda kolaylık sağladığına dikkat çeken Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, sensörler ve yapay zeka algoritmalarının kullanılması ile birlikte türbinlerin enerji üretim verimliliğinin arttığına, yerli ve uzman teknik kadronun istihdamıyla da rüzgar enerjisi sektörünün ülke ekonomisine ciddi katkılar sunduğuna dikkat çekti.

Türkiye’nin enerji geleceğinde rüzgarın önemine değinen Ali Aydın, yakalanan ivmenin durmaması ve rüzgardan karşılanan enerjinin yüzde 9’dan daha öteye gidebilmesinin formülünün 2 detaya bağlı olduğunu belirtti.

Aydın, “Rüzgar türbinlerinin özellikle dişli kutusu ve kanatlar gibi yüksek tempoda çalışan bileşenlerinden elde edilen verilerle kestirimci bakımların yolunu açan dijitalleşme, enerji verimliliğini artırmaya ve servis bakım maliyetlerini düşürmeye yardımcı oluyor.

Santral genelinde bakım planlarını organize etmek ve önceliklendirmek için sensörler ve dış gözlemlerle toplanan sistematik veri setlerinden elde edilen çıktılar sayesinde arızaların önüne geçilmiş oluyor ve üretim verimliliği henüz düşmeden gerekli müdahaleler yapılarak rüzgar türbinlerinin kondisyonu korunuyor.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji kaynaklarının maksimum verimle kullanması gerektiğine inandıklarını ifade eden Aydın, konuşmasının devamında Ülke Enerji’de müşterilerine sundukları veri analizine dayalı hizmetler sayesinde rüzgar çiftliklerinde enerji üretiminin arttığına ve santrallerin ekonomik ömrü boyunca dişli kutusu ve kanatlarda performansın korunduğuna dikkat çekti.

Yurtiçi ve yurtdışındaki rüzgar enerjisi santrallerine tüm teknik servis hizmetlerini sunduklarını ifade eden Aydın, rüzgar türbini teknisyenlerinin eğitimi ve istihdamının bir diğer kritik faktör olduğunu belirterek, sektörün katma değerli insan kaynağı ihtiyacının Türkiye’nin gençlerinden karşılanması için büyük eğitim maliyetlerine katlanıldığını ifade etti.

Söz konusu maliyetlerin enerjide verimlilik olarak geri dönüş sağladığını belirten Aydın, Türkiye’nin enerji alanında rekabetçi olabilmesi için sektörde çalışmaya aday gençlerin de uluslararası standartlarda eğitimlere hazır ve dünyadaki gelişmelere açık bireyler olarak kendilerini geleceğe hazırlaması gerektiğini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.