Shell, Avustralya'da 2,5 Milyar Dolarlık Enerji Sözleşmesi Kazandı

DÜNYADAN 25.05.2021 - 10:32, Güncelleme: 25.05.2021 - 10:32 5498+ kez okundu.
 

Shell, Avustralya'da 2,5 Milyar Dolarlık Enerji Sözleşmesi Kazandı

Royal Dutch Shell, Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletinden 10 yıllık enerji tedarik sözleşmesi kazandı.

Royal Dutch Shell ve Avustralyalı yenilenebilir enerji şirketi Edify Energy, Avustralya'nın Yeni Güney Galler Eyaleti ile 10 yıllık enerji tedarik sözleşmesi imzaladı. 2,5 milyar ABD Doları büyüklüğündeki sözleşme, Shell ve ortağı Edify Energy tarafından rüzgar ve güneş enerjisi için bir yedekleme olarak 100 megawatt gücüde batarya kurulmasını ve işletilmesini içeriyor. Edify Energy'nin verdiği bilgiye göre kurulacak batarya 2023 yılı  başında devreye alınacak ve AGL Energy'ye ait kömür yakıtlı enerji santralinin aynı yıl kapatılmasının yol açacağı enerji açığını kapatmaya yardım edecek.
Royal Dutch Shell, Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletinden 10 yıllık enerji tedarik sözleşmesi kazandı.

Royal Dutch Shell ve Avustralyalı yenilenebilir enerji şirketi Edify Energy, Avustralya'nın Yeni Güney Galler Eyaleti ile 10 yıllık enerji tedarik sözleşmesi imzaladı.

2,5 milyar ABD Doları büyüklüğündeki sözleşme, Shell ve ortağı Edify Energy tarafından rüzgar ve güneş enerjisi için bir yedekleme olarak 100 megawatt gücüde batarya kurulmasını ve işletilmesini içeriyor.

Edify Energy'nin verdiği bilgiye göre kurulacak batarya 2023 yılı  başında devreye alınacak ve AGL Energy'ye ait kömür yakıtlı enerji santralinin aynı yıl kapatılmasının yol açacağı enerji açığını kapatmaya yardım edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.