ABD, Kuzey Akım 2 İçin Enerji Güvenliğinden Sorumlu Kıdemli Danışman Atadı

DÜNYADAN 11.08.2021 - 09:47, Güncelleme: 11.08.2021 - 09:47 7694+ kez okundu.
 

ABD, Kuzey Akım 2 İçin Enerji Güvenliğinden Sorumlu Kıdemli Danışman Atadı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, eski diplomat Amos Hochstein'ı Rusya'nın desteklediği Kuzey Akım 2 boru hattından kaynaklanan sorunlar konusunda çalışmak üzere enerji güvenliğinden sorumlu kıdemli danışman olarak atadı.

Amerikanın Sesi Radyosunun internet sitesinde yer alan habere göre, ABD, Rus gazını Avrupa'ya taşıyacak boru hattı tamamlanmak üzereyken  geçen ay Almanya ile bir anlaşmaya varmıştı. Anlaşma, son aşamasında olan boru hattının tamamlanmasını  garantilerken, aynı zamanda ABD’nin ve bazı başka devletlerin proje  konusundaki çekincelerini gideren bir dizi madde içeriyor. Bunların  başında da Rusya’nın, Ukrayna’yla 2024 yılında süresi dolacak transit  doğalgaz anlaşmasını en az 10 yıllık bir süre için uzatmasını taahhüt  etmesi geliyor. Şu ana kadar Avrupa’ya ulaşan Rus gazının yüzde 40  kadarlık kısmı, Ukrayna üzerinden geçiyordu. Blinken yazılı açıklamasında, Hochstein’in acil odak noktasının "ABD ve Almanya'nın Ukrayna' ya Destek, Avrupa Enerji Güvenliği ve İklim Hedeflerimize İlişkin 21 Temmuz Ortak Bildirisi'nde belirtildiği gibi" Kuzey Akım 2 boru hattının oluşturduğu riskleri azaltmaya yönelik tedbirlerin uygulanması olacağını kaydetti. Blinken, "Bu atama, yönetimin enerji geçişinin bu kritik döneminde, arz güvenliğini sağlamak, Kremlin'in enerjiyi jeopolitik bir silah olarak kullanmasını engellemek ve Ukrayna, NATO ile AB ülkeleri için daha güvenli ve sürdürülebilir bir enerji geleceğini ilerletmek için, enerji diplomasisini kullanma konusundaki kararlılığını göstermektedir" ifadelerini kullandı.
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, eski diplomat Amos Hochstein'ı Rusya'nın desteklediği Kuzey Akım 2 boru hattından kaynaklanan sorunlar konusunda çalışmak üzere enerji güvenliğinden sorumlu kıdemli danışman olarak atadı.

Amerikanın Sesi Radyosunun internet sitesinde yer alan habere göre, ABD, Rus gazını Avrupa'ya taşıyacak boru hattı tamamlanmak üzereyken  geçen ay Almanya ile bir anlaşmaya varmıştı.

Anlaşma, son aşamasında olan boru hattının tamamlanmasını  garantilerken, aynı zamanda ABD’nin ve bazı başka devletlerin proje  konusundaki çekincelerini gideren bir dizi madde içeriyor. Bunların  başında da Rusya’nın, Ukrayna’yla 2024 yılında süresi dolacak transit  doğalgaz anlaşmasını en az 10 yıllık bir süre için uzatmasını taahhüt  etmesi geliyor. Şu ana kadar Avrupa’ya ulaşan Rus gazının yüzde 40  kadarlık kısmı, Ukrayna üzerinden geçiyordu.

Blinken yazılı açıklamasında, Hochstein’in acil odak noktasının "ABD ve Almanya'nın Ukrayna' ya Destek, Avrupa Enerji Güvenliği ve İklim Hedeflerimize İlişkin 21 Temmuz Ortak Bildirisi'nde belirtildiği gibi" Kuzey Akım 2 boru hattının oluşturduğu riskleri azaltmaya yönelik tedbirlerin uygulanması olacağını kaydetti.

Blinken, "Bu atama, yönetimin enerji geçişinin bu kritik döneminde, arz güvenliğini sağlamak, Kremlin'in enerjiyi jeopolitik bir silah olarak kullanmasını engellemek ve Ukrayna, NATO ile AB ülkeleri için daha güvenli ve sürdürülebilir bir enerji geleceğini ilerletmek için, enerji diplomasisini kullanma konusundaki kararlılığını göstermektedir" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.